Lösev’den kurban çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Lösev’den kurban çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2018 15:26

Lösemili Çocuklar Vakfı(LÖSEV), önceki yıllarda olduğu gibi bu Kurban Bayramı’nda da vekaletle kurban kesimi yapacak.

Haberin Devamı

Lösemili çocukların tedavisine katkı amacıyla yürütülen kampanya kapsamında, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın cevaz ve icazetleri doğrultusunda hareket ediliyor. Bağışlar, banka şubelerinden, LÖSEV şubelerinden, internet bankacılığından, LÖSEV’ibn internet sayfasıdan, 0312 447 06 60 numaralı telefondan ve yurtdışından swift kodu ile yapılabilecek. Vatandaşlara, “Her kurban, lösemili çocuklara can” çağrısında bulunan LÖSEV’in, “Sadece bayramlarda değil 12 ay boyunca et ve diğer gıdalardan zengin beslenen kanser hastalarının vücut dirençleri yükselmekte, vücut savunmaları güçlenmektedir. Böylece hastalıklarını yenerek iyileşmektedirler” açıklamasını yaptı. LÖSEV’in kurban çalışmalarıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

DİNİ USULLERE UYGUN KESİM

Haberin Devamı

Lösev 11 senedir dini usullere uygun olarak adak ve kurban kesimi yapmakta; etini hastalara ve onların ihtiyaç sahibi ailelerine iletmektedir. Kurbanlık vasfına uygun kurbanlıklar Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki hijyenik et kombinalarında, din görevlisi, veteriner hekim ve noter huzurunda vekaletinizi alıp vererek, dualarını okuyarak, dini vecibeleri yerine getirerek kestirilmekte, ibadetiniz yerine getirilmektedir. Kurbanlarınız bayramın 1’inci, 2’nci ve 3’üncü günlerinde kesilmektedir. Kesilen kurban etlerinin bir kısmı dinlendirilerek bayramdan hemen sonra lösemili ve kanserli çocuklara dağıtılmaktadır. Diğer kısmı hemen tüketilemeyeceği için kesen kurumlara emanete verilmekte ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın sözlü ve yazılı cevaz ve icazetleri doğrultusunda hareket edilmektedir. Emanete verilen etler, yeni kesilen taze etler ile takas edilmekte, ihtiyaç duyduğu zaman hasta ve ailelerine iletilmek üzere alınmaktadır.”

BAĞIŞLARLA ANNE-BABANIZIN ADINI DA YAŞATABİLİRSİNİZ

Açıklamada, lösemi hastası çocukların, Kurban Bayramı dışında da bağışlara ihtiyaçları olduğuna da şu şekilde dikkat çekildi: “Kurbanınızdan ayrı olarak dilediğiniz miktarda yardım veya kredi kartınızla her ay istediğiniz kadar düzenli bağış yapabilirsiniz. Hastanemizin, okulumuzun, köyümüzün bir odasına aile büyüklerinizin adını, kurumunuzun adını verebilir veya duvardaki büyük tuğlalara isminizi yazdırabilirsiniz. Ayrıca gayrimenkul bağışı da yapabilirsiniz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!