Ligin dibinden çıkma arayışı

Güncelleme Tarihi:

Ligin dibinden çıkma arayışı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2021 23:29

Sarı-lacivertliler, hem ilk yarıdaki tartışmalı maçın rövanşını almak hem de yeni bir safya açmak amacıyla sahaya çıkacak. Eryaman Stadı’nda bugün saat 19.00’da başlayacak maçı, hakem Halis Özkahya yönetecek.

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü, Süper Lig’in 26. haftasının kapanış maçında bugün sahasında Çaykur Rizespor’u ağırlayacak.
Eryaman Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak maçı hakem Halis Özkahya yönetecek.
Yeni Teknik Direktörü Hikmet Karaman ile geçen hafta çıktığı ilk maçta Hes Kablo Kayserispor ile golsüz berabere kalan başkent ekibi, büyük kısmını 10 kişi oynadığı maçta önemli bir puan aldı.
Ankaragücü’nde HES Kablo Kayserispor maçında sakatlanan ve tedavisi süren Atakan Çankaya, forma giyemeyecek. Tedavisi tamamlanan Alper Potuk ise takımla antrenmanlara katılıp, oynamaya hazır hale geldi.
Kayserispor karşılaşmasında kırmızı kart gören Michal Pazdan ve sarı kart cezalısı Zvonimir Sarlija, Çaykur Rizespor karşılaşmasında görev yapamayacak.
Konuk ekipte, sağlık sorunları sona eren Eric Sabo ve cezasını tamamlayan Emir Dilaver takıma döndü. Fernando Boldrin, Loic Remy, Fernando Andrade ve Fabricio Baiano da kadroda yer almıyor.
Ligde oynadığı 23 maçta; 5 galibiyeti, 4 beraberlik, 14 mağlubiyeti bulunan MKE Ankaragücü, 19 puanla 21. ve son sırada bulunuyor.
İlk yarıda Rize’de oynanan maçı Ankaragücü 5-3 kaybederken, Alper’e gösterilen kırmızı kart ve ev sahibi takım lehine verilen 2 penaltı çok tartışılmıştı.

İÇ SAHADA YENİLGİSİ YOK

Ankaragücü, Rizespor’a rakip olduğu son 3 Süper Lig maçının ikisini kaybetti. (1 galibiyet) Sarı-lacivertliler, aynı sayıda mağlubiyeti daha önceki 11 karşılaşmada almıştı (5 galibiyet, 4 beraberlik)
Ankaragücü’nün Süper Lig tarihinde iç saha mağlubiyeti almadığı takımlar arasında en fazla maçta konuk ettiği rakibi Rizespor (9 galibiyet, 4 beraberlik)
Sezonun ilk yarısındaki maçta Ankaragücü’nü 5-3 mağlup eden Rizespor, Süper Lig tarihinde ilk kez rakibine karşı lig dublesi yapmak istiyor.
Sahasında oynadığı son 6 Süper Lig maçında sırasıyla bir galibiyet ve bir beraberlik alan Ankaragücü (3 galibiyet, 3 beraberlik) son karşılaşmada Demir Grup Sivasspor’a 4-1 mağlup olmuştu.
Süper Lig’de çıktığı son 2 maçı kaybeden Rizespor, bu sezon üst üste üç yenilgi almadı.

KALEYİ GOLE KAPATMAK ÖNEMLİ

Ankaragücü bu sezon sahasında ilk golü yediği 6 Süper Lig maçının hiçbirini kazanamazken (1 beraberlik, 5 yenilgi); Rizespor açılışını yaptığı dış saha karşılaşmalarında en fazla yenilgi alan ekip konumunda.
Ankaragücü’nün Süper Lig’de attığı son 4 golün ikisini kaydeden Joseph Paintsil, sezonun ilk yarısındaki karşılaşmada Rizespor filelerine iki gol göndermişti.
Rizespor forması giyen Braian Samudio, Ankaragücü’ne karşı çıktığı son iki Süper Lig maçında birer gole doğrudan katkı sağladı (1 gol - 1 asist)
Süper Lig’de görev yaptığı son 5 maçın dördünü kaybeden Marius Sumudica (1 beraberlik), aynı sayıda mağlubiyeti daha önceki 31 karşılaşmada almıştı (13 galibiyet, 14 beraberlik)

Kadrolar:

Ankaragücü:

Haberin Devamı

KORCAN
KİTSİOU
ERDİ
KULUSİÇ
PİNTO
SABA
LUKASİK
İBRAHİM
EMRE
PAİNTSİL
BADJİ

Haberin Devamı

Teknik Direktör: Hikmet Karaman

Ç.Rizespor:

GÖKHAN
MOROZIUK
TALBI
MERIAH
MELNJAK
MICHALAK
ABDULLAH
DONSAH
DOKOVIC
SAMUDIO
SKODA

Teknik Direktör: Marius Smudica

Stat: Eryaman
Hakem: Halis Özkahya
Saat: 19.00
Yayın: Bein Sports

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!