Ligin dibinde ateşler içinde

Güncelleme Tarihi:

Ligin dibinde ateşler içinde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2021 23:54

Yukatel Denizlispor’un erkenden veda ettiği ligde, tehlike hattında sıralanan 4 takım küme düşmeye en yakın adaylar. Farklı Karagümrük yenilgisi ile umutlarını iyice tüketen Gençlerbirliği, iki maçını kazansa bile ancak 41 puana ulaşıyor. Son hafta maçı olmayan BŞB Erzurumspor, en fazla 40 puana çıkabilecek durumda. Kayserispor, iki maçını da kaybederse 40 puanda kalacak. Ankaragücü bir maçını kazanıp 41 puana tutunsa, ikili averajda alt lige inen yine kırmızı-siyahlılar olacak.

Haberin Devamı

Süper Lig’de 40. hafta maçları, hem Ankaragücü hem de Gençlerbirliği için büyük bir hayal kırıklığı ile geride kalırken, alınan sonuçların ardından Başkentin, gelecek sezon Süper Lig kulvarında iki takımla mücadele etme şansı ortadan kalktı.
Son iki haftaya girilirken matematiksel puan hesapları, iki takımın da kurtarma olasılığının üstünü çiziyor. İki takımın birden alt lige düşme tehlikesi ise mevcut.
Yukatel Denizlispor, lige en erken veda eden takım oldu. Sonrasında sıralanan 4 takım; Gençlerbirliği, BŞB Erzurumspor, Ankaragücü ve Kayserispor, düşmeye en yakın adaylar. 3 takım, 180 dakikanın sonunda Süper Lig serüvenini tamamlayacak. 43’er puana sahip ve bu haftayı bay geçecek olan Antalyaspor ile Kasımpaşa’nın da düşme ihtimali söz konusu ancak rakiplerine göre bu daha küçük bir ihtimal.
BŞB Erzurumspor, 37 puanda ve ligin son haftasını bay geçecek. Bu nedenle mavi-beyazlılar, yarın deplasmanda oynayacağı Aytemiz Alanyaspor maçını kazansa bile en fazla 40 puana ulaşabilecek. Bu nedenle şansı en zayıf ekiplerden biri konumunda.

İKİLİ VE ÜÇLÜ AVERAJ DA OLABİLİR

Farklı Fatih Karagümrük yenilgisi ile umutlarını iyice tüketen Gençlerbirliği 35 puana sahip. Kırmızı-siyahlılar, iki maçını kazansa bile ancak 41 puana ulaşıyor. Şimşeklerin lige tutunabilmesi için son iki maçta Kayserispor’un en fazla bir, Ankaragücü’nün de en fazla 2 puan alması gerekiyor.
Bu durumda, düşecek takımlar; Denizlispor, BŞB Erzurumspor, Ankaragücü ve Kayserispor olacak.
Gençlerbirliği iki maçını galip bitirir, Ankaragücü bir maçını kazanır, diğerini kaybeder, Kayserispor da bir maçından beraberlikle ayrılıp, diğerini kaybederse, 3 takım da 41 puana geliyor. 3’lü averajda takımların üçünün puanı 5 olduğundan ve eşitlik devam ettiğinden, üçlü gol averajında ibre Gençlerbirliği’ne dönüyor.
41 puan eşitliği ikili averaj durumu oluşursa; Ankaragücü, Gençlerbirliği’ne (1-1, 2-1’lik skorlarla), Gençlerbirliği, Kayserispor’a (3-2 ve 2-2’lik skorlarla), Kayserispor da Ankaragücü’ne (1-0 ve 0-0’lık skorlarla) üstünlük kuruyor.
Ankaragücü, bir galibiyet bir beraberlik halinde puanını 42’ye çıkaracak ve bu durumda Kayserispor’un iki maçından sadece bir puan almasını bekleyecek. Bu tablo oluşursa, düşen ekipler; Denizlispor, BŞB Erzurumspor, Gençlerbirliği ve Kayserispor olacak.
Kayserispor bir maçını kazanır, Ankaragücü 2 maçında en fazla 4 puan alırsa, bu kez alt lige; Denizlispor, BŞB Erzurumspor, Gençlerbirliği ve Ankaragücü inecek.
Ankaragücü bir maçını kazanır, Kayserispor 2 maçını kaybeder, Gençlerbirliği iki maçını kazanırsa, iki başkent ekibi 41 puana geleceğinden, ikili averajla öne geçen Ankaragücü olacak. Denizlispor, BŞB Erzurumspor ve Kayserispor’un ardından Gençlerbirliği de lige veda edecek.

Kalan maçlar:

Haberin Devamı

--------
Kayserispor (40)
-------
M.Başakşehir (d)
Fenerbahçe (i)

Haberin Devamı

-------
Ankaragücü (38)
-------

Kasımpaşa (d)
Alanyaspor (i)

--------
Gençlerbirliği (35)
--------

Göztepe (i)
Trabzonspor (d)

-------
BŞB Erzurumspor (37)
--------

Alanyaspor (d)
Son hafta bay

-----
Antalyaspor (43)
------
41. hafta bay
Konyaspor (i)

 

--------
Kasımpaşa (43)
--------

Ankaragücü (i)
Sivasspor (d)

2 MAÇI DA ALMALIYIZ

MKE Ankaragücü Başkanı Fatih Mert, Fenerbahçe’ye, 90+6. dakikada gelen golle 2-1 yenilmelerinin son derece üzücü olduğunu söyledi.
Mert, Fenerbahçe maçı ile ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:
Son dakika golüyle dramatik bir şekilde 2-1 kaybettik. İlk yarı bizim gayet iyi bir oyunumuz vardı, belki devreye iki farklı da girebilirdik. Kaçırdığımız yüzde yüz gol pozisyonları var, ama atamadık maalesef, devrenin sonuna doğru da golü kalemizde görüp beraberlikle içeriye girdik. 2. yarı Fenerbahçe daha baskılı oynadı. İyi oynadığımız bir karşılaşmadan mağlup ayrılmak gerçekten son derece üzücü. Uzatma konusunda biraz sıkıntımız var, 7 dakika oyunun durakladığını düşünmüyoruz. Büyük ihtimalle Ali Koç başkan da düşünmüyordur çünkü ‘hakem orada 5 dakika gösterecekti’ diyor bizim arkadaşlar. Onu gördüğünü söylüyorlar, ama 7 dakika uzatıldı, bu kadar uzatıldığı zaman da işte maalesef mağlubiyet golünü yedik. Bunun için de üzgünüz.”

SEYİRCİ KONUSUNDA AÇIKLAMA YAPTIK

Mert, stada taraftar alınıp alınmadığına ilişkin bir soruya karşılık, şu yanıtı verdi:
“Zaten bunun sıkıntısını bütün kulüpler yaşıyor. 1. Lig’deki takımların çok fazla sayıda seyirci almalarından sonra bu da gündeme geldi. Biz de Ankaragücü olarak buna bugüne kadar dikkat ettik, seyirci alınmayacağına dair dün de açıklamada yaptık. Seyirci almadık.”
Süper Lig’de bitime iki maçın kaldığını ve ligdeki puan durumlarının kritik olduğunun hatırlatılması üzerine de Fatih Mert, şunları söyledi:
“Alanyaspor ile burada Kasımpaşa ile deplasmanda oynayacağız. Bizim ligde kalmak için bu iki maçı kesinlikle almamız gerekiyor. Çok büyük avantajı kaybettik. Son 5 haftadır gerçekten elimizdeki avantajı kaybederek kendi kendimize bu noktada kaldık. Rakiplerin de maçlarını takip ederek, son iki maçı, artık bu saatten sonra dönüşü yok, yüzde yüz kazanmamız gerekiyor. İnşallah o iki maçı kazanıp ligde kalmak için elimizden geleni yapacağız.”
Maç sonunda soyunma odasına inip inmediği sorulan Mert, “Tabi futbolcular yıkılmıştır, ama biz salgın kurallarından dolayı soyunma odasına inemiyoruz. Onlar da yıkılmışlardır, büyük ümitle çıktılar bu maça. Önceki gün ve maça gelirken de futbolcularla beraberdik ama maalesef mağlup olunca yıkım oluyor sonuçta.”

ÖNÜMÜZDE ZORLU FİNALLER VAR

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Fenerbahçe’ye 2-1 kaybettikleri maçtan dolayı çok üzgün olduklarını söyledi.
Karşılaşmayı değerlendiren Karaman, şöyle konuştu:
“İlk 30 dakika çok iyi oynadık. Golü attıktan sonra net pozisyonlarımız var. Ozan’ın sağ bekten orta sahaya gelmesi, Gökhan’ın oyuna girmesi golü getirdi. Mutlaka o dakikalarda ikinciyi atmamız gerektiğini düşündüm. Alper ligin kahramanı olabilirdi, güzel gol attı, biraz şansızdı. İkinci yarı oyunu kontrol etmek istedik, İbrahim sakatlandı. Uzatma dakikalarında 3 stoperle merkezi kapatalım dedik, oyunun bize dönmesi gerekiyordu. Fenerbahçe defansının arkasına sarkmalıydık. Maalesef yediğimiz golde içeride fazla olmamıza rağmen pozisyon olarak iki stoperimiz de yanlış yerde durdu. Fevkalade üzgünüz. Son 3 maça bakıyorum 85, 88, 90+ 6’da golleri yemişiz. İki finali de almak zorundayız. Oyunun uzatma bölümlerine çok dikkat etmemiz lazım. Dolayısıyla fazla söylenecek bir şey yok. Ayağa kalkıp Kasımpaşa maçını kazanmalıyız.”

4 PUAN RAKİPLERE BAĞLI

Ligde kalmak için 4 puanın yetip yetmeyeceğini ve oyunun sonuna eklenen 7 dakikayı değerlendiren Karaman, şunları söyledi:
“4 puan diğer takımların alacağı sonuca bağlı. Haftaya kazanırsak 41 puan yapacağız finale kalacağız. Uzatma dakikalarına bakıyorum. Denizlispor maçı oynadık, kalecileri yerden kalkmadı 5 dakikayı zor verdi hakem. Mağlup olduktan sonra ‘Niye 7 dakika’ demek istemiyorum. Kalecimiz sakatlanınca öyle demiştir 7 dakika diye ama olmazdı. Aslında bu 7 dakika lehimizeydi. Fenerbahçe baskı kurunca golü bizim iki pas yaparak atmamız lazımdı. Alper ve İbrahim’in oyundan çıkması adımıza büyük şansızlık. Dolayısıyla fevkalade üzüntülüyüz. Oynadığımız oyun asla puanlara yansımıyor.”

Haberin Devamı

KIRILMA ANLARI ERKEN YAŞANDI

Süper Lig’in 40. haftasında deplasmanda Fatih Karagümrük’e 5-1 mağlup olan Gençlerbirliği’nde, teknik direktör Özcan Bizati, maçla ilgili yaptığı değerlendirmede, kırılma anlarını çok erken yaşadıklarını söyledi.
Bizati, maçı kaybettikleri için çok üzgün olduklarını belirtip, şöyle konuştu:
“Eşleşme sorunu sebebiyle erken bir gol yedik. İlk golün ardından, şanssız bir ikinci gol yedik ve istediğimiz oyun formatının dışına çıkmak zorunda kaldık. Rakibin istediği gibi oynamak zorundaydık, bu da bizi çok zorladı. Kırılma anlarını çok erken yaşayınca maçı kaybettik, üzgünüz. Gençlerbirliği, iyi mücadeleyi hak eden bir takım. İyi mücadele etmeli. O mücadeleyi göstermediğimiz sürece sıkıntı yaşayacağımız gerçekti. Birkaç maçtır o mücadeleyi gösteremiyoruz. Önümüzde 2 maç var. Kendimize yakışır şekilde oynamamız gerekiyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!