Ligin dibi ateş içinde

Güncelleme Tarihi:

Ligin dibi ateş içinde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2021 23:36

Gençlerbirliği, başkent derbisini kaybedip, 5 maç sonrasında büyük bir hayal kırıklığı yaşasa da rakiplerinin oynadığı müsabakalarda aldığı sonuçlar, alt gruptaki tabloda önemli bir değişikliğe yol açmadı.

Haberin Devamı

Süper Ligin yoğunlaştırılmış takviminde heyecan tüm hızıyla sürerken, 34 hafta sonunda, başkentin iki takımının de yer aldığı alt grupta gerilim her geçen gün biraz daha tırmanıyor. 40 puana sahip İttifak Holding Konyaspor, diğer takımlara göre biraz daha rahat konumda bulunurken, 9 takım ateş hattını oluşturuyor.
34. haftada oynanan maçlar sonunda, başkent derbisini 2-1 kazanan Ankaragücü, puanını 36’yı çıkarıp önceki haftaya göre 3 basamak birden yükselerek, yerini en olumlu geliştiren takım oldu.
Derbide Ankaragücü’ne 2-1 yenilen Gençlerbirliği, 5 maç aradan sonra sahadan puansız ayrılıp hayal kırıklığı yaşasa da diğer ekiplerin maçlarından çıkan sonuçlar tabloda çok önemli bir değişikliğe yol açmadığı için büyük bir kayıp yaşamadı.

2 TAKIMIN BİR MAÇI FAZLA

34. haftada; Çaykur Rizespor, Yeni Malatyaspor ve Kasımpaşa maçlarını berabere tamamlayıp birer puan alırken, sıralamada birer basamaklık yer değişiklikleri yaşadı. Medipol Başakşehir haftayı bay geçtiğinden 33 puanda kaldı. Hes Kablo Kayserispor, sahasında Antalyaspor’a, BŞB Erzurumspor kendi evinde Beşiktaş’a, Yukatel Denizlispor da deplasmanda Aytemiz Alanyaspor’a mağlup olarak, haftaya başlarken ki mevcut puanlarında kaldı. Bu ekipler içinde BŞB Erzurumspor ve Kasımpaşa birer maç fazlasına sahip durumdalar.
Gençlerbirliği kalan 8 haftada, rakipleri olan takımlarından Hes Kablo Kayserispor ile deplasmanda, Çaykur Rizespor ile kendi sahasında karşılaşacak. Diğer maçlarında ise içerde; Demir Grup Sivasspor, Galatasaray ve Göztepe, deplasmanda; Hatayspor, Fatih Karagümrük ve Trabzonspor ile mücadele edecek.

SAVUNMADA KİM GÖREV YAPACAK

Gençlerbirliği’nde, sakatlık, ceza ve covid vakalarından dolayı kadro kurma konusunda yaşanan zorluk bitmiyor. Kırmızı-siyahlılarda, yarın oynanacak kritik Demir Grup Sivasspor maçı öncesinde savunma alarm veriyor. Toure ve Mustafa Akbaş’ın sakatlıklarına, Arda’nın da cezası eklenince, teknik kadro alternatif isimlere yöneldi.
Gençlerbirliği’nde sakatlığı nedeniyle yaklaşık 1.5 aydır forma giyemeyen Zargo Toure’ye geçen hafta Mustafa Akbaş eklenmişti. Gençlerbirliği’nin çıkış yapan savunmacısı Arda Kızıldağ da Ankaragücü maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü.
Teknik direktör Özcan Bizati’nin, Diego Angelo’nun yanında kimi oynatacağı merak konusu oldu. Sezon içindeki bazı maçlarda benzer zorunluluktan dolayı asıl mevkileri stoper olmamasına rağmen, Piris da Motta ve Halil İbrahim Pehlivan zaman zaman bu bölgede forma giydi.
Özcan Bizati’nin elindeki bir diğer seçenek ise alt yapıdan yetişen Metahan Mert. Devre arasında Hacettepe’den takıma katılan genç stoper, bugüne kadar ilk 11’de hiç oynamadı. Metehan, 3 ay önce deplasmanda 4-0 kaybedilen Göztepe maçının son 16 dakikasında farklı bir görevle sahaya sürülmüştü.

Haberin Devamı

BAŞKANA İHTAR KULÜBE PARA CEZASI

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Federasyonu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Gençlerbilriği’ni, kulüp resmi internet sitesinde sportmenliğe aykırı açıklamalarda bulunulmasından dolayı FDT’nin 38/4. maddesi uyarınca 100 bin TL cezalandırdı.
Kurul ayrıca, Gençlerbirliği kulüp başkanı Murat Cavcav’a da kulüp resmi internet sitesinde sportmenliğe aykırı açıklamalarda bulunmasından dolayı FDT’nin 38/3-b maddesi uyarınca ihtar cezası verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!