Liderler kapışacak

Güncelleme Tarihi:

Liderler kapışacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2016 14:17

Mavi-beyazlılar, üçüncü tur ilk maçında Alman liginin zirvesinde yer alan TuS Metzingen ile Başkent’te karşılaşacak. Teknik Direktör Serdar Eler, şanslarının yüzde 50 olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Kadınlar Hentbol Süper Liginin yenilgisiz lideri Yenimahalle Belediyesi, Kadınlar Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Kupası üçüncü tur ilk maçında bugün Alman temsilcisi TuS Metzingen ile karşı karşıya gelecek. Ankara THF Spor Salonu’nda, saat 17.00’de başlayacak müsabakayı İtalyan hakem ikilisi Simone Zendali-Stefano Riello, yönetecek. Karşılaşmanın rövanşı 18 Kasım Cuma günü Almanya’da oynanacak. Ligde son oynadığı maçta Adana Şekirpaşa Gençlik Spor Kulübünü 29-20 yenerek, zorlu müsabaka öncesi moral depolayan Yenimahalle Belediyesi’nde, tüm hesaplar ilk karşılaşmada avantajlı bir skor elde etmek üzerine yapılıyor.

7-8 FARK BULMAMIZ GEREKİYOR

Başkent temsilcisinin Teknik Direktörü Serdar Eler, Alman ekibi TuS Metzingen önünde tur şansların yüzde 50 olduğunu savundu.
Hentbolun Avrupadaki önemli temsilcilerinden biri olan ülkenin fizik olarak güçlü bir takımı ile karşılaşacaklarını vurgulayan Eler, “Hollandalı, Hırvat, Danimarkalı ve Norveçli oyuncuları var. Kaliteli isimlere sahipler. Geçen seneden daha iyiler. Geride kalan sezon liglerinde final oynamışlar. Almanya’da şu anda birinci sıradalar. İyi bir takım” ifadelerini kullandı.
Hentbolda ilk maçı iç sahada oynamanın dezavantaj olduğuna dikkati çeken Eler, “Avrupa’da biz de tecrübe kazanıyoruz. İki yıldır bu kulvarda gelişme gösterdik. Tur şansımız yüzde 50. Her zaman ilk maçta üstün olmanız lazım. Net bir skor gerekir. Turu garanti edebilmek için bize 7-8 fark lazım. Bunu yakalarsak, tur şansımız yüzde 70’e çıkar. Bunun altındaki skorlar risktir” değerlendirmesinde bulundu.
Serdar Eler, takımda sezon başında trafik kazası geçiren Hırvat oyuncu Anita Gace dışında eksik oyuncu bulunmadığını da sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!