Liderin planı kayıpsız yürümek

Güncelleme Tarihi:

Liderin planı kayıpsız yürümek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2021 00:55

Milli maçlar öncesindeki mücadelede Ümraniyespor’u farklı yenip zirveye çıkan sarı-lacivertliler, son dönemde yükselişe geçen rakibini de yenme hedefinde. Yeni Adana Stadı’ndaki müsabaka bugün saat 19.00’da başlayacak.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’in lideri MKE Ankaragücü 13. hafta maçında bugün Adanaspor ile deplasmanda karşılaşacak. Yeni Adana Stadı’nda bugün saat 19.00’da başlayacak mücadeleyi hakem Murat Erdoğan yönetecek. Müsabaka öncesinde, Ankaragücü 27, Adanaspor ise 15 puana sahip.
Milli maçlar öncesindeki mücadelede Bereket Sigorta Ümraniyespor’u farklı yenip zirveye çıkan sarı-lacivertliler, son dönemde yükselişe geçen rakibini de yenme hedefinde. Başkent ekibi, en yakın rakibi Bereket Sigorta Ümraneyispor’un bay geçtiği haftada kazanıp, puan farkını da açmayı planlıyor.
Teknik Direktörlüğe Sait Karafırtınalar’ı getirdikten sonra toparlanan turuncu-beyazlılar, oynadığı son 2 maçta, Altınordu ve Balıkesirspor’u yenmeyi başardı.

SON KAZANAN BAŞKENT EKİBİ OLDU

Ankaragücü ile Adanaspor, bugüne kadar 41 kez karşılaştı. Sarı-lacivertliler, bu müsabakalarda 16 kez kazanırken, turuncu-beyazlılar 12 maçtan galibiyetle ayrıldı. 13 karşılaşma ise berabere tamamlandı. Adanaspor, elde ettiği galibiyetlerin 9’unu kendi evindeki maçlarda aldı. Başkent ekibi, deplasmanda çıktığı karşılaşmalarda 7 kez kazanmayı başardı.
2 takım son olarak 2017-2018 sezonunda TFF 1. Lig kulvarında karşı karşıya geldi. Başkentte oynanan müsabakayı Ankaragücü 2-1 kazanırken, Adana’daki maç 0-90 berabere bitti.
Hem Ankaragücü hem de Adanaspor takımları, resmi ve özel oynadıkları son 5 maçta; 4’er galibiyet bir de yenilgi aldı.

EN GOLCÜLER EREN VE OZEGOVİÇ

Zorlu karşılaşma öncesinde iki takımde öne çıkan golcüler, Ankaragücü’nde Eren Derdiyok, Adanaspor’da ise Ognjen Ozegoviç. Sarı-lacivertli ekibin tecrübeli forveti Eren Derdiyok, geride kalan 12 haftada 8 gol attı. Takımın diğer golcüleri Yusuf Abdioğlu ile bugünkü maçta cezası nedeniyle forma giyemeyecek olan Owusu. Ev sahibi ekipte ise Ozegoviç’in 5, Samet Ali Kaya’nın ise 4 golü bulunuyor. Hakem Murat Erdoğan, Ankaragücü’nün ilk kez bir maçını yönetecek. Adanaspor ise daha önce Murat Erdoğan’ın yönettiği maçlarda hiç galibiyet alamadı. Bu karşılaşmaların üçünde rakipleri ile berabere kalırken, 2 maçı da kaybetti.

KWABENA OWUSU’NUN CEZASI ONANDI

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun MKE Ankaragücü oyuncusu Kwabena Owusu’ya verdiği cezayı onadı.
TFF’den yapılan açıklamada, Tahkim Kurulunun, sosyal medya hesabından rakip takım oyuncusuna yönelik hakareti nedeniyle Owusu’ya PFDK tarafından verilen 2 maç men ve 13 bin lira para cezasını oy birliğiyle onadığı bildirildi. Owusu, bugünkü Adanaspor ve gelecek hafta oynanacak Altınordu maçlarında forma giyemeyecek.

MİLLİ KAMPA 5 İSİM ÇAĞRILDI

Haberin Devamı

U-15 Milli Takımının, 24 Kasım - 2 Aralık 2021 tarihleri arasında Antalya’da 2 dönem olarak yapacağı hazırlık kampı aday kadrolarına, Gençlerbirliği’nden 4, Ankaragücü’nden bir isim çağrıldı.
Gençlerbirliği’nden ilk dönem kamp kadrosuna; orta saha oyuncusu Fatih Ok, ikinci dönem kamp kadrosuna ise defans oyuncuları Ferhat Yağız Usta, Umut İslamoğlu ve Mert Mehmet Çakmak davet edildi.
Ankaragücü’nden ise ilk dönem kamp kadrosuna savunma oyuncusu Arda Ünyay çağrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!