Lider taç töreninde

Güncelleme Tarihi:

Lider taç töreninde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2019 09:32

Süper Lige yükselmeyi geçen hafta garantileyen Gençlerbirliği, bugün oynayacağı Adana Demirspor maçını kazanırsa, sezonu şampiyon unvanı ile kapatacak.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Futbol Ligi’nde geçen hafta deplasmanda Gazişehir Gaziantep’i 2-0 yenerek, bir yıl aranın ardından yeniden Süper Lige dönen Gençlerbirliği, bugün Adana Demirspor ile sezonun son karşılaşmasını oynayacak. Kırmızı-siyahlılar Eryaman Stadı’nda saat 16.30’da başlayacak mücadeleyi kazanırsa, şampiyon unvanını alacak. Farklı bir sonuçta, 1 puan gerisindeki Denizlispor’un, İstanbul’da puan kaybını bekleyecek. 33 haftada 70 puan toplayan Başkent ekibi, sezon boyunca en uzun süre liderlik koltuğunda otururken, bugün de kazanıp, başarısını taçlandırmayı hedefliyor. Maçı, Ali Şansalan yönetecek. İlk yarıda Adana’daki karşılaşmayı, Gençlerbirliği 3-2 kazandı.

RAKİP PLAY-OFF KOVALIYOR

Teknik Direktörlüğünü Ümit Özat’ın yaptığı Adana Demirspor, 55 puanla 7. basamakta ve play-off için mücadele ediyor. Gazişehir Gaziantep, 56 puanla 6., Altınordu ise 57 puanla 5. sırada. 33 hafta sonunda; Hatayspor ve Osmanlıspor, play-off’u garantiledi. Diğer iki takım, bugünkü maçların ardından belli olacak. 56 puana sahip Gazişehir, deplasmanda küme düşen K.Karabükspor ile karşılaşacağından daha avantajlı duruyor. 57 puanı bulunan Altınordu ise deplasmanda Giresunspor ile mücadele edecek. İzmir temsilcisi kazanırsa, play-off’a gidecek. Altınordu berabere kalıp, Adana Demirspor’un galibiyeti durumunda, iki takım 58 puana ulaşacak. İkili averajda, rakibine iki maçta da üstünlük sağlayan Adana Demirspor, play-off biletini alacak. Altınordu ile Gazişehir’in aynı puana sahip olması durumunda ise sıralamayı genel averaj belirleyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!