Lider gibi başladı

Güncelleme Tarihi:

Lider gibi başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2016 14:28

Halkbank, voleybol erkekler liginin şampiyonunu belirleyecek final etabının ikinci devresinde, İstanbul BŞB’den rövanşı alıp bir adım öne geçti.

Haberin Devamı

Türkiye Erkekler Birinci Voleybol Ligi final grubu ikinci etap müsabakaları başlarken, Halkbank turnuvaya galibiyetle giriş yaptı. Normal sezonu açık ara lider bitiren, final grubu ilk etabını ikinci sırada geçen mavi-beyazlılar, Samsun’daki organizasyonda, İstanbul BŞB karşısında kazanmayı bildi. Ordu’daki ilk etap maçlarında rakibine 3-2 yenilen ve liderliği kaptıran mavi-beyazlılar, ikinci etaptaki ilk müsabakada rakibini 3-1 ile geçip, hem rövanşı aldı hem de şampiyonluk yolunda önemli bir engeli aştı. Maçın ilk iki setinde Halkbank üstünlüğü vardı. Rakibi karşısında iyi servisler atan, file önüne yüksek bloklar getiren ve hücumda da etkili olan Halkbank, 25-15 ve 25-19’luk set skorları ile 2-0 öne fırladı.
Üçüncü sette İstanbul temsilcisi iyi servis atarken, hücumlarda daha başarılı bir grafik çizdi. Turuncu-mavililer, seti 25-22 alıp, durumu 2-1’e getirdi. Dördüncü sette müthiş bir çekişme yaşandı. İki takım oyuncuları seti lehine çevirebilmek için kıyasıya bir mücadele ortaya koydu. Setin son bölümlerinde 5 sayılık bir seri yakalayıp öne geçen İstanbul BŞB, Halkbank’ın geri dönüşüne cevap veremedi. Kubiak, Sokolov, Emre ve Dick Kooy, kritik anlarda tecrübelerini ön plana çıkarıp, setin Başkent ekibinin lehine sonuçlanmasını sağladı. Seti 25-22 kazanan mavi-beyazlılar, toplam 1 saat 53 dakika süren mücadeleden 3-1 galip ayrıldı.

Haberin Devamı

23 NİSAN GELENEĞİ UNUTULMADI

Her yıl büyük bir coşku ile kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda bir gelenek vardır ve makamlar bu özel günde çocuklara devredilir. Halkbank Erkek Voleybol Takımı da bu geleneği unutmadı ve Antrenör Lorenzo Bernardi, bayram gününde düdüğünü takımın en genç oyuncusu Abdullah Çam’a devretti. Abdullah da görevini layıkıyla yerine getirerek tüm teknik heyete mekik çektirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!