Lavanta istihdamı

Güncelleme Tarihi:

Lavanta istihdamı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2021 21:43

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Gökçeyurt’ta oluşturulan lavanta bahçesiyle, ekonomiye ve kadın istihdamına katkı sunduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Gökçeyurt Mahallesi’ndeki 23 dönümlük alanda geçen sene oluşturulan lavanta bahçesinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Lavantanın, ekonomiye ve ekoturizme katkısının azımsanmayacak ölçüde olduğuna dikkat çeken Köse, “Lavanta üretiminde kadın istihdamına çok önem verdik. Lavanta bahçemiz hem doğaya hem ekonomiye hem de kadın istihdamına katkı sunan bir proje” dedi. Başkan Köse, projeyle ilgili özetle şu bilgileri verdi:

Lavanta istihdamı


KADIN ÇİFTÇİLERE ÖRNEK OLACAK

“Lavanta bahçesinde belediye bünyesinde kurduğumuz Mamak Kadın Kooperatifi’nde (Makop) bulunan kadınlarımız çalışıyor. Nitekim de kadın elinin değdiği alanların nasıl gelişip güzelleştiğine burada hep beraber şahit oluyoruz. Lavanta üretiminin yanı sıra, bahçede arıcılığına da öncülük ediyoruz. Makop’ta bulunan kadınlarımız burada arıcılık eğitimleri aldı. Şu an hepsinin arıcılık sertifikaları var. Bu sayıyı da her geçen gün artırıyoruz. Böyle güzel çalışmaların bütün kadın çiftçilerimize örnek oluşturarak onları da üretime teşvik etmesini temenni ediyorum.

EKONOMİK DEĞER ÜRETİLİYOR

Henüz ikinci yılında olan lavantaların gelişimi ve verimi çok iyi. Her sene hasattan sonra kendisini katlayarak geliştiriyor. Susuz tarıma da elverişli. Endüstriyel olarak tıp ve kozmetik alanda da yoğun bir şekilde kullanılıyor Süreç içerisinde kullanım alanının daha da artacağına inanıyoruz. Kısacası hem ekonomik değer üretiyoruz hem de doğaya katkıda bulunuyoruz. Ankaralıların lavanta bahçesi görmesi için çok uzaklara gitmelerine gerek yok. Artık başkentte lavanta denince akla Mamak gelecek. Burada fotoğraf çekmek isteyen, lavanta kokusunu solumak isteyen herkes ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!