Latin büyükelçiler Ata’nın huzurunda

Güncelleme Tarihi:

Latin büyükelçiler Ata’nın huzurunda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2021 22:16

Latin Amerika ülkelerinin büyükelçileri, ülkelerinin 200. bağımsızlık yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret etti, Ata’ya saygı duruşunda bulundu.

Haberin Devamı

Kosta Rika, El Salvador, Guatemala, Meksika, Panama, Peru, Brezilya büyükelçileri bu sene ve gelecek seneye yayılan etkinliklerle kutlayacakları Latin Amerika ülkelerinin 200. bağımsızlık yıldönümü etkinlikleri kapsamında Anıtkabir’i ziyaret etti. Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile birlikte Aslanlı Yol’dan yürüyen büyükelçiler, mozoleye çelenk bırakarak, saygı duruşunda bulundu. Heyet adına Peru’nun Ankara Büyükelçisi Luis Alberto Campana Boluarte, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİ

Meksika’nın Ankara Büyükelçisi Jose Luis Martinez y Hernandes, kutlamaların Türkiye ile Latin Amerika ülkelerinin gelişen ilişkileri hakkında farkındalık yaratmayı amaçladığını belirtti. Hernandes, kutlamalarda konserler, ülke mutfaklarının tanıtımları, film gösterimleri ile birçok kültürel ve akademik faaliyetlerin olacağına değindi.

BAĞIMSIZLIĞIN 200. YILI

Bu sene Kosta Rika, El Salvador, Guatemala, Meksika, Panama ve Peru, seneye de Brezilya, bağımsızlığının 200. yıldönümünü kutlayacak. Latin ülkeleri ayrıca Türkiye’nin 2023’te 100. kuruluş yıldönümünü kutlamalarında da kültür ve sanat etkinlikleri düzenlemeyi planlıyor.

Latin büyükelçiler Ata’nın huzurunda

Levent Gümrükçü, Carlos Martins Ceglia, José Luis Martínez y Hernandez, Luis Alberto Campana Boluarte, Jairo David Estrada Barrios, Gustavo Campos Fallas, Mariela Sagel Rosas, Deniz Çakar

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!