Kuyumcu kardeşler polisten kaçamadı

Güncelleme Tarihi:

Kuyumcu kardeşler polisten kaçamadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2022 15:32

Kâr payı vaadiyle 100'e yakın müşterinin altın ve parasını dolandırıp kaçan Hüseyin-Kadir Bayındır kardeşler, Ankara polisinin sıkı çalışması sonucu yakalanıp tutuklandı.

Haberin Devamı

Ulus Anafartalar Caddesi'nde kuyumculuk yapan Hüseyin-Kadir Bayındır kardeşler, kâr payı vaadiyle müşterilerinin kendilerine teslim ettiği altın ve paralarla yaklaşık 1 hafta önce ortadan kayboldu. Dükkânın kapalı olduğunu görenler, kuyumcu kardeşlere ulaşmaya çalıştı. Bayındır kardeşlere ulaşamayan ve dükkânın o gün açılmadığını öğrenenler, dolandırıldıklarını anlayarak polise başvurdu. Bunun üzerine çalışma başlatan polis, çevredeki güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Caddedeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıyan görüntüde, iki kardeşin altın ve para dolu çantalarla dükkândan çıkarak kepenkleri kapattığı daha sonra ise taksiye binerek kaçtıkları görüldü. Kuyumcu kardeşler, polisin yaptığı çalışma sonucu yakalanarak gözaltına alındı ve emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilerek tutuklandı.

Kuyumcu kardeşler polisten kaçamadı


YÜKSEK FİYAT VAADİ

Bayındır kardeşlerden alacağı olan mağdurlardan Seyit Parlak, “15 yıldan beri tanıyorum. Birkaç kez verdik geri vermişti. Ondan dolayı güvenip verdik. Bize, 'Altınınız değerlenecek, yükselecek, para kazanacaksınız' dedi. 120 gram bilezik verdik. Birkaç sefer almaya gittik, vermedi” dedi. Tuğçe Parlak ise “15 yıl bu parayı biriktirdim. Çocuğumun parasıydı. Evlenecekti, çocuğumun hayallerini yıktı” diye konuştu. Yunus Bozo da kuyumcu kardeşlerle yıllar önce tanıştıklarını söyleyerek, “Bize 'Altınlarınız bizde kalsın, yükseldiği zaman biz yüksek fiyattan bozdururuz, en azından zarar etmezsiniz, bilemezsiniz ne zaman düşeceğini, çıkacağını' dedi. 466 gram altınımız vardı. 350 bin TL değerindeydi. Yaklaşık 100 kişiyi mağdur etmiş” ifadelerini kullandı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!