Kurtuluş Parkı’nı üniversiteler kurtarabilir

Güncelleme Tarihi:

Kurtuluş Parkı’nı üniversiteler kurtarabilir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2019 16:37

Kurtuluş Parkı’nın, etrafındaki yapılaşma nedeniyle kontrol edilemediğini ve insanların rahatça vakit geçiremediğini söyleyen Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, parkın üniversitelere verilerek kurtarılabileceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Hacettepe Üniversitesi Ekonomi Topluluğu’nun düzenlediği söyleşide öğrencilerin sorularını yanıtlayan Başkan Yavaş, konuyla ilgili “TED, Hacettepe ve Ankara üniversiteleri ‘Bize verin’ dedi. Orayı öğrencilerin kullanabileceği bir alan haline getirmek istediler. Ben de sıcak bakıyorum bu duruma, üniversiteler bakarsa orayı da kurtarmış oluruz” diye konuştu. Başkan Yavaş özetle şunları söyledi:

‘ARTIK GÖKDELENLERİ BİR KENARA BIRAKIN’

“Ankara için yeni bir vizyon ortaya koyuyoruz. Artık gökdelenleri, betonları bir kenara bırakın, bunlar karın doyurmuyor. ‘En büyük projeniz nedir?’ diye sordukları zaman ‘Bizim çılgın projemiz yok. Tek projemiz; Ankara ekonomisini ayağa kaldırmak, fakir sayısını azaltmak, daha çok istihdam sağlamak, üretim yapmak’ diyoruz. Şimdi de bunları hayata geçirmeye çalışıyoruz. Tek amacımız, kentteki insanların çektiği sıkıntıları çözmek. Ufak dokunuşlarla bunları yapmak. Ankapark’a harcanan para asgari, 750 milyon dolar. Bunu eskiyi kötülemek için söylemiyorum. Projesi olmayan bir şeye bu kadar para yatırıldı.

Haberin Devamı

‘OTOBÜS ALACAKLARINA DİNOZOR ALMIŞLAR’

Neler olacağı önceden planlanmadı, akıllarına ne geldiyse onu yaptılar. Üniversiteler, meslek odaları karşı çıktı. Ama projenin yapılmasına bir kişi karar verdi. Eğer uzmanlara sorulsaydı, bu kadar para buraya harcanmamış olacaktı. Bu örnek bile, belediye başkanının tek başına karar vermemesi gerektiğine iyi bir örnek. Mesela, 2010 yılında belediyenin bin 940 otobüsü varmış. Aradan 10 yıl geçiyor, 2020’ye geldiğimizde otobüs sayısı bin 540. Biz bunlarla hizmet vermeye çalışıyoruz. En son alım 2013 yılında olmuş, yaş ortalaması 10,5. Otobüs alacaklarına dinozor almışlar. Bence, şehrin öncelikleri yaşayanlarla birlikte tespit edilmeli, onlara sorulmalı. İşte bu bakış, Ankara için en önemli proje.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!