Kurtuluş için imzalar atıldı

Güncelleme Tarihi:

Kurtuluş için imzalar atıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2021 00:42

Hürriyet Ankara’nın ilk olarak detaylarını gündeme getirdiği, Kurtuluş Parkı projesinin hayata geçmesi için imzalar atıldı.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), haziran ayı Meclis toplantısında alınan karar doğrultusunda, Türk Eğitim Derneği’ne bağlı TED Üniversitesi ile Kurtuluş Parkı’nın canlandırılması için iş birliği protokolü imzaladı. Protokol kapsamında parkın sorunları belirlenerek çevre düzenlemesi yapılacak. Protokol ile kentin sosyal ve kültürel yaşamına katkı sağlayacak faaliyetlere yönelik imkânları geliştirmek, öğrenci yoğunluğunun artarak devam ettiği bu bölgede öğrencilerin gerek sosyal, kültürel gerekse eğitsel odaklı gelişimlerini destekleyerek öğrencilerin bölge ile bütünleşmesinin sağlanması amaçlanıyor.

AMAÇ PARKI CANLANDIRMAK

Çalışmalar kapsamında Kurtuluş Parkı’nın önceliklerden birisi parkın daha güvenilir ve konforlu bir şekilde Ankaralılar tarafından kullanılması olacak. Kurtuluş Parkı için, açık hava sergilerinin, konserlerin ve etkinliklerin yapılabilmesi için yeni alanlar, Ankaralılar ile üniversite öğrencilerinin faydalanabileceği açık derslik, okuma alanları, bisiklet yolu, bisiklet park alanlarına ilişkin projeler hazırlanacak.

Kurtuluş için imzalar atıldı

Kurtuluş Parkı için TED tarafından hazırlanan projeyi, 30 Temmuz 2020’de Hürriyet Ankara’ya anlatan TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, yeşil alanlar için, “Bir metrekare yeşil alanda bile betonlaşma olmayacak” sözü vermişti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!