Kuralları öğrenip parkura çıktılar

Güncelleme Tarihi:

Kuralları öğrenip parkura çıktılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2022 23:35

Havva Gürbüz Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin minik öğrencileri Trafik Haftası’nda mobil eğitim TIR’ında temel trafik bilgileri aldı. Eğitimi başarıyla tamamlayan minikler, akülü arabalarla özel parkurda trafiğe çıktı.

Haberin Devamı

Yenimahalle Belediyesi Havva Gürbüz Kreş ve Gündüz Bakımevi, Yenimahalle İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen trafik eğitimine ev sahipliği yaptı. 7-13 Mayıs Trafik Haftası dolayısıyla düzenlenen trafik eğitiminde Mobil Trafik Eğitim TIR’ında trafik kurallarını ve trafik güvenliğini öğrenen minikler, Jandarma Trafik ekipleri ile birlikte parkurda öğrendiklerini uygulama şansı yakaladı. 3-6 yaş arası 250’ye yakın kreş öğrencisi yaya geçidi gibi temel kavramları mobil eğitim TIR’ında hazırlanan videolar eşliğinde öğrendikten sonra, parkurda bulunan akülü arabalarla trafiğe çıktı. Öğrendikleri temel bilgileri kurulan parkur aracılığıyla uygulama fırsatı bulan çocuklar, bir yandan eğlenirken bir yandan da öğrendi.

TRAFİK GÜVENLİĞİ FARKINDALIĞI

Türkiye’nin dört bir yanına ulaşan mobil eğitim TIR’I ile küçük yaşta trafik bilincinin oluşması için eğitimler verildiğini belirten ekipler çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: “Çocuklarımızda trafik bilinci oluşturmak amacıyla eğitimler veriyoruz. Trafik güvenliğinin ve trafik kurallarının küçük yaşlardan itibaren anlatılmasını amaçlıyoruz. Trafik güvenliği konusunda farkındalık yaratılması amacıyla eğitimlerimiz yıl boyunca devam edecek” dedi.

Kuralları öğrenip parkura çıktılar

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’da eğitime katılarak minikleri yalnız bırakmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!