Kupa öncesinde dostluk vurgusu

Güncelleme Tarihi:

Kupa öncesinde dostluk vurgusu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2021 01:31

Kırmızı-siyahlı ekibin başkan vekili Arif Ölmez, turnuvanın kendileri için olmazsa olmaz anlam taşıdığını belirtirken, sarı-lacivertli ekibin başkan yardımcısı Hakan Bilgin, organizasyonun önemli bir değerde olduğunun altını çizdi.

Haberin Devamı

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi’nce düzenlenen geleneksel futbol turnuvasının 54.’sünde, Ankaragücü ile Gençlerbirliği, 7 Ağustos Cumartesi günü, Eryaman Stadı’nda karşı karşıya gelecek. Kupa öncesinde, TSYD Ankara Şube Başkanı Ercan Ata’nın ev sahipliğinde, iki kulübün yönetici ve teknik adamları, dernek lokalinde bir araya geldi. Ankaragücü başkan yardımcısı Hakan Bilgin, Ankaragücü teknik direktörü Mustafa Dalcı, Gençlerbirliği Başkanvekili Arif Ölmez ve Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, organizasyon öncesinde dostluğa vurgu yaparken, kupayı kazanmayı hedeflediklerini belirtti.
TSYD Ankara Şube Başkanı Ercan Ata, Başkentin geleneksel futbol şöleninde iki köklü kulübün bir kez daha karşı karşıya gelecek olmasının heyecanını yaşadıklarını belirtip, “Hepimiz yeni bir sezona hazırlanıyoruz. 2 köklü takımla birlikte yıllardır süregelen bir coşkuya bir kez daha tanıklık edeceğiz. İki takımımız, Süper Lig yolunda hedefine ulaşır” dedi.
Gençlerbirliği Başkan vekili Arif Ölmez, TSYD Kupası’nı, kendileri için olmazsa olmaz olarak gördüklerini vurgulayıp, “Bu kentin iki değerli takımının mücadelesi her dönem özel olmuştur. Gençlerbirliği ve Ankaragücü kulüpleri kardeş gibi hareket edip, birbirlerine destek olmayı sürdürecektir. İzyenlere keyif verecek güzel bir müsabaka olmasını diliyorum. Aynı kulvarda mücadele edecek 2 takıma lig yarışında da başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

MAHALLE MAÇINDAKİ GİBİ OLSUN

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, 30 yıl öncesinde bu kupayı futbolcu olarak defalarca oynadığını ve farklı heyecanları saha içinde yaşadığını belirtip, “Turnuvanın kesintiye uğraması oldukça üzücüydü. Lig öncesinde oynamamız hepimiz için iyi bir hazırlık olacak. Ankaragücü ve Gençlerbirliği karşılaşmalarını birçok kez oynamış biri olarak şunu söyleyebilirim. Şehrin 2 takım arkadaşının 90 dakikalık mücadelesi dışında çok büyük anlam yüklenmesine gerek olmadığını düşünüyorum. Mahalledeki gibi yenenin, yenileni kızdıracağı bir maç olarak görüyorum. Lig öncesinde son prova niteliğindeki bu maç bizim için iyi bir sınav olacak” ifadelerini kullandı.
TFF 1. Ligdeki diğer takımların üçte biri oranındaki bütçeyle rekabetçi bir takım oluşturmaya çalıştıklarını dile getiren Diyadin, “Finansal gerçeklerimiz var. Kendi altyapımızdaki oyuncuları kullanarak ve nokta transferler yaparak, finansal gerçeklerle birlikte iyi bir yerde olduğumuzu düşünüyoruz. 2-3 oyuncu daha transferi yapmamız lazım, iskelet kadroyu oluşturmak için. Ankaragücü’ne göre sezon başlangıcı olarak dezavantaj gibi görünen şey, hazır takımla çalışamıyor olmamız. Biz takımı ne kadar erken bir şekilde hazır hale getirirsek bu dezavantajı azaltmış olacağız” dedi.

BÜYÜK BİR DERBİ ANLAMI TAŞIYOR

Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Dalcı, TSYD Ankara Kupası’nın önemini bildiklerini belirtip, “Ankara’nın 2 büyük kulübünün bu organizasyonu oynaması önemli. Sezon öncesi son karşılaşma olması önemli. Büyük bir derbi, umarım sakatlıksız, heyecanlı bir maç olur. Yüzde 90 hazır olduğumuzu düşünüyoruz. Bir 10 numara eksiğimiz var onun için de yönetim uzun zamandır uğraşıyor. O transferle beraber sezona hazır olacağız. Yapılan transferlerde hem finansal hem kadro anlamında uygun ve doğru olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

BAZI İSİMLER SÜPER LİGİ İSTİYOR

Ankaragücü Başkan yardımcısı Hakan Bilgin, Börven ile ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı:
“Süper Ligde mücadele ederken ki 80 milyonluk gelir, 12 milyon TL’ye düştü. Kulüp olarak, Süper Lig kadromuzdaki bütün oyuncularla devam etmek istiyorduk ve hepsinin ödemelerini yaptık. Bu sizinle yola devam etmek istiyoruz mesajıydı ama kariyerlerine Süper Ligde devam etmek isteyen oyuncular bizden izin istediler. Börven ile ilgili de sözleşmesinde iyileşme yaptık ve kalmasını istedik. Kampta da hem yönetimle hem hocamızla gayet iyi bir ilişki içindeydi. Şu andan itibaren 2-3 günlük bir izin istedi umarız bizde kalır, görüştüğü kulüpler var. Her an her şey olabilir. Birkaç kulüple görüşüyor, kampa beyin olarak rahat gelmesini istiyoruz.”

Haberin Devamı

TORGER BORVEN BİLMECESİ

Haberin Devamı

TFF 1. Lig ekiplerinden MKE Ankaragücü, Norveçli forvet Torgeir Borven ile yollarını ayırdığını duyurdu.
Başkent ekibinden önceki gece geç saatlerde yapılan açıklamada, “Kulübümüz futbolcusu Torgeir Borven ile yollarımızı ayırmış bulunmaktayız. Gelişmeler hakkında ilerleyen zamanlarda detaylı açıklama kulübümüz tarafından resmi kanallardan yapılacaktır” ifadeleri kullanıldı.
Sarı-lacivertli ekibin yöneticisi Hakan Bilgin’in, ertesi günkü TSYD Kupası basın toplantısındaki, ‘kendisine izin verdik’ sözleri kafaları karıştırdı.

GENÇLER’DE YENİ TRANSFER

TFF 1. Lig ekiplerinden Gençlerbirliği, Etiyopya asıllı İsrailli futbolcu Sintyahu Sallalich ile anlaştı.
Kulüpten yapılan açıklamada, sağ kanatta görev alan 30 yaşındaki futbolcu ile iki yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi.
Kariyerine, İsrail ekibi Maccabi Haifa’da başlayan Sintyahu Sallalich; Hapoel Acre, Maribor, Beitar Jerusalem, Kiryat Shmona ve Hapoel Beer Sheva takımlarının formalarını giydi.

Haberin Devamı

HES KODU SORGULANACAK

TSYD Ankara Kupası maçının oynanacağı Eryaman Stadı’nda yaklaşık 9 bin taraftar statta maçı izleyebilecek. Salgın tedbirleri kapsamında düzenlenecek organizasyonda, stada gelecek taraftarlara HES kodu sorgulaması yapılacak. Müsabakada pasolig uygulamsı olmayacak. Biletler, Eryaman Stadı’nda alınabilecek. Bilet fiyatları, kale arkası 30, maraton 40, protokol tribünü bölümü için 60 TL olarak belirlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!