Kupa gelmedi tepki bitmedi

Güncelleme Tarihi:

Kupa gelmedi tepki bitmedi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2020 22:26

Eryaman Stadı’ndaki müsabakada Demir Grup Sivasspor, Ankaragücü’nü, Hakan ve Yatabare’nin golleri ile 2-0 yenip, 53. organizasyonu kazandı. Sarı-lacivertli taraftarlar, oyun ve sonuca yönelik eleştirilerini sosyal medyaya taşıdı.

Haberin Devamı

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara ve Sivas Şubeleri tarafından ortaklaşa düzenlenen, ‘Cumhuriyetimizin kuruluşu ve Ankara’nın başkent oluşunun 97. yılı etkinleri kapsamındaki’ geleneksel futbol turnuvasının 53.’sünü Demir Grup Sivasspor kazandı. Turnuva bu yıl da tek maç üzerinden oynanırken, milli maçlar nedeniyle verilen arada Süper Lig ekipleri MKE Ankaragücü ile Demir Grup Sivasspor Eryaman Stadı’nda karşılaştı. Sivasspor ilk yarıda Hakan Arslan, ikinci yarıda da Yatabare’nin golleri ile mücadeleden 2-0 galibiyetle ayrılıp, kupayı kazandı. İki takım bu sezon lig maçında Sivas’ta karşılaşırken, müsabaka 0-0 sonuçlanmıştı.
Yeni futbol sezonu başlamadan önce 5 Eylül’de, Ankaragücü ile Gençlerbirliği arasında oynatılması planlanan kupa organizasyonu, Eryaman Stadı’nın zeminindeki bakım çalışmaları gerekçe gösterilerek, ertelenmişti. Ancak, kısa süre sonra bu ertelemenin, Ankaragücü teknik ekibinden gelen istek üzerine yapıldığı ileri sürülmüştü. O dönemde, milli maç arasında turnuvanın oynanması yönünde karar alınırken, ligin başlamasının ardından bu kez de Gençlerbirliği cephesi, organizasyondan çekildi. Bu gelişmenin ardından da turnuvada Ankaragücü ile Demir Grup Sivasspor karşılaştı.

ÇAPA’NIN ARAYIŞI SÜRÜYOR

Sezonun başlamasına kısa bir süre kala transfer yasağını kaldıran ve kadroya bir çok oyuncu katan Ankaragücü’nde Teknik Direktör Fuat Çapa, maçta 18 oyuncusuna şans verip, oyun tertibi ve futbolcu tercihi arayışını sürdürdü. Milli takımlara giden ve sakatlığı bulunan oyuncular kadroda yer almazken, Çapa’nın, özellikle lig maçlarında oynatmayı düşündüğü sistemi oturmaya çalıştığı görüldü.
Ankaragücü, oyunun ilk yarısında fazla etkili olamazken, Sivasspor, kaleci Friedrich’in hatalı pası sonrasında Hakan Arslan’ın golü ile ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.
Ankaragücü’nün ikinci yarıdaki etkisiz çabaları sonuç vermezken, Sivasspor, Yatabare’nin uzatma anlarında bulduğu golle farkı ikiye çıkardı ve mücadeleyi 2-0 kazanıp, kupanın sahibi oldu.

TARAFTARLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Karşılaşma koronavirüs tedbirleri kapsamında seyircisiz oynanırken, müsabakayı televizyondan canlı izleyen sarı-lacivertli taraftarlar, sosyal medya hesaplarında oyuna ve sonuca tepki gösterdi. Taraftarlar, Teknik Direktör Fuat Çapa’ya da eleştiri oklarını yöneltirken, özellikle yeni transferlerin oyuna katkısının alt düzeyde kaldığı paylaşımlarını yaptı. Sarı-lacivert renklere gönül verenler, genç oyuncu Şahverdi’nin müsabakada öne çıktığını belirtirken, takıma yerleştirilmesi görüşünde birleşti. Ankaragücü, Süper Ligin 5. haftasında, Çaykur Rizespor ile deplasmanda karşılaşacak.

Haberin Devamı

YARIM ASRI AŞAN HEYECAN

Eryaman Stadı’ndaki karşılaşmanın ardından düzenlenen kupa töreninde Demir Grup Sivasspor’a kupasını, MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Fatih Mert, TSYD Ankara Şubesi Başkanı Hüseyin Doğru ve TSYD Sivas Şubesi Başkanı Kemal Çağlayan birlikte verdi.
Törende MKE Ankaragücü adına kalecisi Korcan Çelikay’a, TSYD Ankara Şubesi Genel Sekreteri Altan Altun teşekkür plaketi verdi. Daha sonra Demir Grup Sivasspor’lu futbolcular kupayla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
TSYD Ankara Şubesi Başkanı Hüseyin Doğru, organizasyonla ilgili TSYD Sivas Şubesi ile güzel bir turnuva düzenlediklerini belirterek, “Yarım asırlık geleneksel turnuvamızı salgına rağmen güzel bir şekilde gerçekleştirdik. Başkente ve Türk futboluna değer katan bu organizasyonu daha iyi koşullarda gerçekleştirmek için tüm paydaşlarımızla daha çok çalışacağız. 53. kez düzenlediğimiz bu turnuvada başta MKE Ankaragüçlü futbolcular ve yönetimine, Sivasspor yönetimi ve futbolcularına, TSYD Sivas Şubesi ve Ankara yönetimi ile çalışanlarına ve tüm katılan, destek veren sporseverlere teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

İKİ DEVLET TEKİ MİLLET

Eryaman Stadı’nda, Azerbaycan ve Türk bayraklı “İki devlet tek millet” yazılı pankart asılıp, kardeş Azerbaycan’a destek mesajı verildi. Karşılaşma öncesinde maçın hakemlerine TSYD Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Ateşoğlu ve TSYD Ankara Şubesi İdari Direktörü Figen Asiler, plaketlerini takdim etti. Eryaman Stat Müdürü İrfan Erbaş’a da plaketini TSYD Ankara Şubesi Genel Sekreteri Altan Altun verdi. TSYD Sivas Şubesi Başkanı Kemal Çağlayan’a da plaketini, TSYD Ankara Şubesi Başkanı Hüseyin Doğru verdi. Demir Grup Sivasspor adına Asbaşkan Faruk Taşseten’e de teşekkür plaketini TSYD Sivas Şubesi Başkanı Kemal Çağlayan, MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Fatih Mert’e ise teşekkür plaketini TSYD Ankara Şubesi Başkanı Hüseyin Doğru takdim etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!