Kültür Yolu'nda coşkulu final

Güncelleme Tarihi:

Kültür Yolunda coşkulu final
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2022 22:37

Kentte sanat coşkusunun yaşandığı, ‘Başkent Kültür Yolu Festivali’ bugün sona eriyor. Final etkinliklerinde, ünlü isimler bir kez daha Ankaralılarla buluşacak. Geniş bir seçkide eserler sunan sergiler de ziyaret edilebilecek.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Başkent Kültür Yolu Festivali’ kapsamında önceki akşam gerçekleşen konserler, dinleyenlere müzik ziyafeti sundu. Şefika Kutluer’in ‘Şefika Kutluer ile Anadolu’dan Latin’e’ isimli konseri, CSO ADA Ankara Mavi Salon’da gerçekleşti. Kutluer konserde Mevlana’dan Yunus Emre’ye, annesi için bestelediği ‘Melek Annem Ayşe Arıyak için Ağıt’ isimli eserinden Aşık Veysel’in ‘Uzun ince bir Yoldayım’ eserine kadar geniş bir repertuar sundu. Türk halk müziğinin sevilen ismi Kubat, Kale Kapısı’nda yüzlerce hayranının katıldığı konserde sevilen şarkılarını seslendirdi. Mersin Devlet Opera ve Balesi, ‘Hollywood Film Müzikleri’ başlıklı konserle CSO ADA Ankara Ana Salon’da sahne aldı. Gecede unutulmaz filmlerin, müzikleri seslendirildi. Bugün sona erecek festivalde, fotoğraftan el sanatlarına, dijital sanattan heykel sanatına uzanan geniş bir seçkide eserler sunan sergiler, ziyaretçileri bekliyor.

Haberin Devamı

Kültür Yolunda coşkulu final

Birlikte Var Olmak Tabularasa Transnational Art Platform tarafından projelendirilen “Coexistence / Birlikte Var Olmak” sergisi 10 ülkeden 20 sanatçının katılımı ile CSO ADA ANKARA Fuaye’de başkentli sanatseverlere sunuluyor.

Kültür Yolunda coşkulu final

Türkiye’de ilk kez düzenlenen “Kıymetli Hurdalar” heykel atölyesi kapsamında, 10 ülkeden 10 sanatçı, CSO ADA ANKARA açık alanında hurdalardan ve atıklardan ekoloji ve geri dönüşüme dikkat çeken eserler üretiyor.

Kültür Yolunda coşkulu final

Dünyanın en başarılı fotoğraf sanatçıları arasında yer alan Steve McCurry’nin, en çok bilinen 47 çalışması CerModern’de gezilebilecek.

Kültür Yolunda coşkulu final

Sekiz farklı ülke ve kültürden gelen kadın sanatçıyı aynı çatı altında buluşturan “Geleneği/Geleceği Dokumak” sergisi, sanatçıların el emeğiyle ortaya çıkarttıkları eserlerle kadınlık ve gelenek temaları üzerine güçlü mesajlar veriyor. Sergi, CerModern’de gezilebilecek.

Haberin Devamı

Kültür Yolunda coşkulu final

Android robotların ilk atalarını üreten orta çağ dâhisi Cezeri’nin çığır açan çalışmalarının rekonstrüksiyonları, CerModern’de Ankaralılarla buluşuyor.

Kültür Yolunda coşkulu final

Dijital sanatın önde gelen isimlerinin işlerini bir araya getiren “Flora” sergisi, Tiftik Evi’nde ve Azize Tereza Kilisesi bahçesinde ücretsiz görülebilecek.

Kültür Yolunda coşkulu final

Bugünün gençleri yarının sanatçıları olan güzel sanatlar öğrencilerinin eserlerini tanıtmak amacıyla düzenlenen Fresh Ankara Ulus İlk Meclis İlkokulu’nda gezilebilecek.


FESTİVALDE GÜNÜN KONSERLERİ

Haberin Devamı

GALA KONSERİ

Kültür Yolunda coşkulu final


İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı “Müzikhaller” adlı gösteri ‘Başkent Kültür Yolu Festivali’ Kapanış Programı Gala Konseri’nde sahnelenecek. Gösteride duayen isim ‘Zihni Göktay’ konuk oyuncu olarak yer alacak. Göktay, sanatseverlere söyleyeceği ‘Lüküs Hayat’ performansıyla unutulmaz anlar yaşatacak. Program 20.00’de CSO ADA Ankara Ana Salon’da başlayacak.

EZO SUNAL SAHNEDE

Kültür Yolunda coşkulu final


Ezo Sunal, ‘Lalala Çocuk Konseri’ ile 14.00’te CSO ADA Ankara Mavi Salon’da olacak.

ÇOK SESLİ KORO

Devlet Çoksesli Korosu & Katılımcı Korolar, şef Burak Onur Erdem yönetiminde saat 18.00’de CSO ADA Ankara Tarihi Salon’da sahne alacak.

KALE’DE DALKILIÇ

Kültür Yolunda coşkulu final


Pop müziğin sevilen ismi Murat Dalkılıç, 20.30’da Ankara Kale Kapısı’nda sevenleriyle buluşacak.

ANKARA’NIN ÖNEMİNİ ANLATACAKLAR

Ankara’da doğan ve eğitimlerini burada sürdürdükten sonra ulusal ve uluslararası alanda başarılara imza atmış olan oyuncular Özge Özder ve Gülenay Kalkan, Ömür Sabuncuoğlu’nun moderatörlüğünde sanat hayatlarına başkentin etkisini anlatacak. Etkinlik saat 15.00’te CSO ADA Ankara Mavi Salon’da.

KÜLTÜR KOŞUSU

Başkent Kültür Yolu Koşusu’nda atletler, Başkent Kültür Yolu rotası üzerinde koşacak. Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nden CSO ADA ANKARA’ya uzanan 5 kilometrelik etapta bu yıl ilk kez gerçekleşecek etkinlikte, sporcular Ankara’nın tarihî ve modern yüzünü yansıtan merkezlerle dolu güzergâhta yarışacak. Koşu, 09.30’da başlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!