Kültür dolu yolun sonu

Güncelleme Tarihi:

Kültür dolu yolun sonu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2022 16:09

Ankara’da 28 Mayıs’tan bu yana sanat coşkusunun yaşandığı ‘Başkent Kültür Yolu Festivali’, önceki gün gerçekleşen etkinliklerle sona erdi. Festivalin gala konserinde Türk musikisinden tangoya, müzikallerden operetlere kadar geniş bir repertuvar sunuldu. Sporcular ‘Sanat Aşkına Koş’ maratonunda ter döktü, İtalyan Sokak Bandosu Funk Off ise festival rotası boyunca müzik yaptı.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca düzenlenen Başkent Kültür Yolu Festivali önceki gün gerçekleşen etkinliklerle sona erdi. 28 Mayıs’ta başlayan festivalin kapanışı Devlet Opera ve Balesi, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ve Devlet Tiyatroları’nın buluştuğu gala konseriyle yapıldı. CSO ADA Ankara Ana Salon’da gerçekleşen konserde üç kurumdan sanatçılar klasik Türk musikisinden tangoya, müzikallerden operetlere kadar geniş bir repertuvar sundu.

Kültür dolu yolun sonu


İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı ‘Müzikhaller’ adlı gösteri kapsamında duayen sanatçı Zihni Göktay sahneye çıktı. Göktay, ‘Lüküs Hayat’ performansıyla unutulmaz anlar yaşattı. Gecede Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü sanatçıları ise Dede Efendi’den Münir Nurettin Selçuk’a Türk müziğinden seçkin eserler seslendirdi. Devlet Opera ve Balesi sanatçıları da ünlü arya ve napolitenlerle dinleyenlere müzik ziyafeti sundu. Diğer programlar ise şöyle oldu:

Kültür dolu yolun sonu


SANAT KOŞUSU

‘Sanat Aşkına Koş’ maratonu Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nden başlayıp CSO Ada Ankara’da sona erdi. Yarışta erkeklerde Etiyopyalı Fetene Alemu Regasa birinci, Kenyalı Moses Toon ikinci, Bekirhan Kabadayı üçüncü oldu. Kadınlarda ise Fatma Arık birinci, Ümmü Kiraz ikinci, Meryem Kılınç Gündoğdu ise yarışmayı üçüncü sırada tamamladı. Dereceye girenlere madalya ve ödülleri Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz tarafından takdim edildi.

Kültür dolu yolun sonu


İNTERAKTİF ÇOCUK KONSERİ

Ezo Sunal, ‘Lalala Çocuk Konseri’ ile CSO ADA Ankara Mavi Salon’da sahne aldı. Sunal, interaktif konserde sevilen şarkıları çocuklarla birlikte söyledi. Salonu dolduran minik izleyiciler, şarkılar söyleyip eğlendi.

Kültür dolu yolun sonu


MURAT DALKILIÇ ŞARKILARI

Pop müziğin sevilen ismi Murat Dalkılıç ise Ankara Kale Kapısı’nda Ankaralılarla buluştu. Dalkılıç’ı izlemek isteyen yüzlerce hayranı konser alanını doldurdu. Murat Dalkılıç, şarkıları ve performansıyla müzikseverlerden tam not aldı.

Kültür dolu yolun sonu


SOKAKTA BANDO

Cazdan pop müziğe uzanan canlı repertuvarlarını hareket haline seslendiren İtalyan Sokak Bandosu Funk Off, Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nden başlayarak Başkent Kültür Yolu Festivali rotası boyunca müzik yaptı. Grup, yolculuğunu CSO ADA Ankara’da tamamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!