Kule inşaatı yeniden başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Kule inşaatı yeniden başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2017 15:24

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, atıl halde bekleyen Cumhuriyet Kulesi için imar değişikliği hazırlıklarına başladıklarını, inşaatına da 2018’de başlamayı planladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Keçiören’de 14 yıldır atıl durumda bekleyen Cumhuriyet Kulesi’nde yarım kalan inşaat çalışmalarına 2018 yılında yeniden başlanacak. Başkan Mustafa Ak, mevcut projenin güncellenerek inşaatı tamamlayacaklarını söyledi. Ak özetle şunları söyledi:

İMAR DEĞİŞİKLİĞİ GEREKİYOR

“Mevcut olan bir projenin üzerinde bazı değişiklikler yapacağız, daha fonksiyonel hale getirmek için çalışmalar yapacağız. Kuleyle ilgili proje güncellenecek. Bununla alakalı olarak mimarı ve bizim arkadaşlarımız ortak bir proje gerçekleştirecek. Şu anda imar değişikliğinin yapılması için bir çalışma başladı. Bizim meclisimizde var, komisyonumuzdan çıkacak ve Büyükşehir Meclisi’ne gidecek. Orada bir imar değişikliği söz konusu. Bu bir süreç alacaktır, tamamlanmasının ardından 2018 yılı içerisinde muhtemelen inşaat çalışmalarına başlayabilecek hale geleceğiz.”

Haberin Devamı

YÜZDE 76 TAMAMLANSIN DEMİŞTİ

14 yıldır atıl durumda bekleyen kule inşaatı, 144’üncü metrede yarım kalmış durumda. Kulenin kaderi ise geçtiğimiz ay düzenlenen halk oylaması ve anket sonucunda yeniden belirlendi. Referandum sonucu ilçe genelinde yüzde 76 oranında kulenin yıkılmaması yönünde oy kullanıldı ve yarım kalan inşaat çalışmalarının tamamlanmasının önünü açtı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!