Kuğulu Park buz tuttu

Güncelleme Tarihi:

Kuğulu Park buz tuttu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2021 23:59

Başkent’te önceki gece, mevsimin en soğuk gecesi yaşandı. Hava sıcaklığı, sıfırın altında 17 dereceye düşerken, Kuğulu Park’taki havuz buz tuttu.

Haberin Devamı

Kış mevsiminin en soğuk gecelerinden birinin yaşandığı Ankara’da hava sıcaklığı, gecenin ilerleyen saatlerinde termometrelerde -17 dereceyi gösterdi. Hava sıcaklığının çok düşük olması nedeniyle kentin simgelerinden Kuğulu Park’taki süs havuzları buzla kaplandı. Havuzların fıskiyelerinin altlarında buz kalıpları oluştu. Parkın ev sahipleri havuzun buz tutan yüzeyinde dururken, bazı kuğuların boynunda ve kafasında buz parçacıkları oluştu.

Kuğulu Park buz tuttu


BUGÜN DE SOĞUK HAVA VAR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre soğuk hava etkisini bugün de eksi derecelerde gösterecek. Hava sıcaklığı gün içerisinde -3 derece, gece ise -12 derece olarak hissedilecek. Yetkililer ise Ankaralı sürücüleri gizli buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Kuğulu Park buz tuttu


DÜZENLİ OLARAK KONTROLLERİ YAPILIYOR

Haberin Devamı

Çankaya Belediyesi de dün, Kuğulu Park’tan fotoğraflar paylaştı. Belediyeden yapılan açıklamada, “Çankaya Belediyesi veterinerleri tarafından düzenli olarak kontrolleri yapılan ve Belediye ekiplerince özenle beslenen kuğular, kazlar ve ördeklerin keyifleri yerinde. Kuğulu Park’ın su kuşları, yazın olduğu gibi kış aylarının da keyfini çıkarıyorlar” denildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!