Küçük Ali’nin büyük savaşı

Güncelleme Tarihi:

Küçük Ali’nin büyük savaşı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2021 22:12

Ankara'da, oyun oynarken kalbi duran ve 25 dakikalık kalp masajı ile hayata yeniden döndürülen 4.5 yaşındaki Ali Hamza Kaymakçı, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi’nde 3 aydır kalp pompasına bağlı olarak yaşam mücadelesi veriyor.

Haberin Devamı

Doğuştan kalp büyümesi olan oğlunun kalp nakli olmazsa hayatını kaybedeceğini belirten anne Sultan Kaymakçı, “3 aydır kalp pompasına bağlı yaşıyor ama umutlar tükeniyor. Bir an evvel oğlumun kalp nakli olması gerekiyor” dedi. 1.5 yıl önce kalp nakli için sıraya girdiklerini söyleyen Sultan Kaymakçı, ‘Hep uygun kalp bulunacak ve nakil olup iyileşecek’ diye beklediklerini anlattı. Ali Hamza'nın durumunun kritik olduğunu aktaran Kaymakçı, “Yüreğimiz ağzımızda bekliyoruz. Oğlumu kaybetmekten çok korkuyorum. Oğluma her gün kan veriliyor, lütfen hastaneye kan bağışında bulunsunlar” ifadelerini kullandı.

ORGAN BAĞIŞI HAYAT KURTARIR

Pandemi ile beraber kalp naklinde sayının düştüğünü aktaran Dr. Kıvanç Terzi, “Kalp naklinde diğer organlardan farklı olarak mutlaka kadavra donör gerekiyor. Amacımız bu konuda farkındalığın artması. Son dönemde kalp pompasında beklerken iki hastamızı kaybettik. Organ nakli hayat kurtarır. Biz de Ali Hamza için umutla bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!