Koza Sokak’ın kötü koku ve taşkın sorunu çözülüyor

Güncelleme Tarihi:

Koza Sokak’ın kötü koku ve taşkın sorunu çözülüyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2021 21:28

ASKİ Genel Müdürlüğü, aralarında Malezya, Sudan ve Türkmenistan büyükelçiliklerinin de yer aldığı Koza Sokak’ta mevcut atık su (kanalizasyon) hattının yıllar içinde tıkanması sonucu oluşan kötü kokuyu ortadan kaldırmak için harekete altyapı çalışmalarına başladı.

Haberin Devamı

Sokakta zaman zaman pis su baskınlarına maruz kalan binaların olduğunu aktaran ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, derinde kalan ve eskiyen mevcut atık su hattının yıllar içinde işletilemez hale geldiğine dikkat çekerek, Kahraman Kadın Sokak’tan deşarj alınarak yaklaşık 150 metre uzunluğunda yeni bir atık su hattının yapılacağını açıkladı. Öztürk, “Ankara’mızın güzide semtlerinden biri olan bu noktada, kanalizasyondan kaynaklı uzunca bir süredir devam eden koku problemi vardı. Mevcut hattın işlevini yitirmiş olması ve kot farklılıklarından dolayı bölgede zaman zaman insanları rahatsız edecek düzeyde ciddi bir koku salınımı söz konusu ne yazık ki. Gerek şebekeyi yenileme gerekse de yeni bacalar oluşturmak suretiyle bu sorunun önüne geçeceğiz” dedi.

SIK SIK SU BASIYOR

Vatandaşlar da yapılacak çalışmayla ilgili düşüncelerini şöyle dile getirdi:
* Figen Akdoğan: “Uzun süredir lağım kokusundan korkunç boyutta rahatsızdık. Bu sokak Haliç gibi kokuyor. Artık evimi satıp gitmeyi düşünüyordum.”
* Mehmet Çakmak: “Bahçe katlarını sık sık su basıyor. Eskiden de kanalizasyon kokusu vardı, son 15 senede çok arttı. Kokudan evimizde oturamıyoruz.”
* Erdi Küçük: “Bu sorun 25 yıllık bir problem. Apartmanımızın altı komple su oluyor ve inanılmaz kötü kokuyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!