‘Koyunlarımı köpekler öldürdü’ iddiası

Güncelleme Tarihi:

‘Koyunlarımı köpekler öldürdü’ iddiası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2022 16:44

Çankaya’nın Yakupabdal Mahallesi’nde hayvancılık yapan Necati Yıldırım, ağıla giren sokak köpeklerinin 35 koyununu öldürdüğünü iddia etti. Yıldırım, “Yakupabdal, barınak köyü değil. Resmen bu hayvanları buraya getirip bırakıyorlar” dedi.

Haberin Devamı

Çankaya Yakupabdal Mahallesi'nde hayvancılık yapan Necati Yıldırım, ağılda bulunan 100 koyunundan 35'inin sokak köpekleri tarafından öldürüldüğünü iddia etti. Yıldırım, 11 koyunun ise köpeklerin saldırısında yaralandığını söyledi. Yıldırım, sabaha karşı saat 07.00'de koyunların arasında köpeklerden birini gördüğünü belirterek şunları söyledi:

100-150 BİN TL ZARARIMIZ VAR

“Köpekler, içeriye girmişler. 35 hayvanımızı telef etmişler, 11 hayvanımızı yaralamışlar. 100-150 bin TL civarında zararımız var. Belediye gelirse görürse karşılayacak, ancak geldiği gördüğü yok. Daha önce de 5-6 hayvanımız ölmüştü, ama 'yapacak bir şey yok' dedik; sineye çektik. 2020 yılında komşumun başına geldi aynı olay. Onun da 40-45 hayvanı ölmüştü. Yıldırım, belediyenin başıboş köpekleri toplaması gerektiğini belirterek, “Buradaki başı boş köpekleri artık nereye alacaklarsa, toplayacaklarsa oraya toplasınlar. Yakupabdal, barınak köyü değil. Resmen bu hayvanları buraya getirip bırakıyorlar” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!