Korsana karşı şifreli önlem

Güncelleme Tarihi:

Korsana karşı şifreli önlem
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2009 00:00

Kültür ve Turizm Bakanlığı, korsan eserlere karşı mücadele için acil eylem planını devreye sokuyor.

Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü Dr. Abdurrahman Çelik, Hürriyet’e, eylem planı çerçevesinde, Adalet ve İçişleri Bakanlığı, Yargıtay, meslek birlikleri ve 81 ilin güvenlik şube müdürleri ile zabıta mensuplarının katılımıyla korsana karşı mücadele timi kurulacağını açıkladı.
İş yerlerine özel şifre
Bakanlık internetten, müzik, film, oyun, haber, makale, yazı gibi telif hakkı olan eserleri indirenlere karşı da, şifreli önlem alacak. Oteller, internet kafeler, iş yerleri, okullar, üniversiteler ve bütün kamu kurum ve kuruluşlarında her kullanıcıya ayrı şifre verilecek.
Sorumluluk amirlere
Bu şifrelerle kimin, hangi sitelere girip, ne indirdiği takip edilecek. Yakalanan şahısla ilgili de bakanlık cezai işlem başlatacak. Eğer iş yeri sahibi veya kurumun üst düzey yöneticisi, internet kullanımını denetim altına almak için gereken şifre uygulamasını başlatmazsa, ceza, paylaşımı sağlayan o kurumun en üst amirine verilecek.
Hedef korsanı indirmek
Türkiye’de şu an fiziki korsan oranının yüzde 50 ila 60 civarında olduğunu belirten Çelik, “İlk hedefimiz bu oranı 2010- 2011 yılları için yüzde 30’lara indirmek. Üretmek için korumanın gerekliliği ve korumanın sağlanmasında, 2010 yılı eylem planının ve stratejilerinin belirlenmesinde esere ve emeğe saygı bilinci büyük önem taşıyor. Bu seminer de, bu alanda ülkemizde mevcut ileri ve çağdaş düzenlemelerin uygulanmasında yaşanan sorunların çözümü yolunda önemli bir adım niteliği taşıyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!