Korsan otoparkçılara 1053 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Korsan otoparkçılara 1053 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2019 14:33

Başkent’te bir çok cadde ve sokağı mesken tutan, sürücülerden zorla park parası alan, ücret ödemeyenlerin kişilerin araçlarını park etmesine izin vermeyen veya aracına zarar veren korsan otoparkçı ve valelere operasyon yapıldı.

Haberin Devamı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerinin korsan otoparkçı ve valelere yönelik operasyonunda bin 53 kişi gözaltına alınarak haklarında adli ve idari işlem yapıldı. Kent genelinde cadde ve sokakları mesken tutan korsan otoparkçı ve valeler ile ilgili şikayetlerin artması üzerine Asayiş Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği, özel ekip kurarak çalışma başlattı. Ekipler, teknik-fiziki takip yaparak korsan otoparkçılar ile valeleri belirledi. Yapılan çalışmaların ardından eş zamanlı olarak birçok adrese eş zamanlı operasyon yapıldı. İzinleri olmamasına rağmen aracını park eden sürücülerden para talep eden, ücret ödemeyen sürücüleri tehdit eden, aracını park etmesine izin vermeyen veya para ödemediği için aracına zarar veren bin 53 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

CADDE VE SOKAKLARI PARSELLEMİŞLER

Operasyonda 2 ruhsatsız tabanca, av tüfeği ve kesici-delici aletler de ele geçirildi. Gasp Büro ekiplerinin yaptığı incelemede korsan otoparkçı ve valelerin çoğunun bir birleriyle bağlantılı çalıştığı, kenttin işlek cadde ve sokaklarını pay ederek, sürücülerden park parası aldıkları belirlendi. Haklarında adli ve idari işlem yapılan şüphelilerden 2 kişi tutuklandı. Bin 51 şüpheli ile ilgili de “Karayolları Trafik Kanununa Muhalefet, valelik yapmak suretiyle Kabahatler Kanunu’na göre Rahatsız Etme” suçlarında işlem yapıldı.

POLİSİ ARAYIN

Emniyet yetkilileri, sürücüleri korsan otoparkçı ve valelere karşı uyararak, izin belgesi olmayan, zorla park parası talep eden, belediyeye veya kamuya ait boş alanları otoparka çeviren kişilere prim verilmemesi, böyle bir durumla karşılaşan sürücülerin durumu polise bildirmesini istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!