Korona yaşlıları depresyona soktu

Güncelleme Tarihi:

Korona yaşlıları depresyona soktu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2021 01:10

Koronavirüs salgının başladığı ilk günden bu yana yapılan bilimsel çalışmalar, ‘salgın sürecinde yaşlılarda depresyon görülme sıklığının üç kat arttığını’ ortaya koydu.

Haberin Devamı

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Geriatri Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Cankurtaran, COVID-19 salgınından en çok etkilenen grupların başında ‘yaşlıların’ geldiğine dikkat çekerek, “Yayınlarımıza baktığımızda bu dönemde yaşlılarda depresyon sıklığının neredeyse iki-üç kat arttığını gördük. Yine hem muayene ettiğimiz hastalarda hem sürekli yayınlarımızda, unutkanlığın ilerlediğini, artık yaşlılarda alzaymır gibi unutkanlık hastalıklarının daha fazla görülmeye başladığını ve neredeyse iki-üç kat arttığını gördük. En çok uğraştığımız şey depresyon ve demans” değerlendirmesi yaptı.

‘ACABA HEP BÖYLE DEVAM MI EDECEK?’

Ankara Şehir Hastanesi Geriatri Kliniği Uzmanı Dr. Rana Tuna Doğru ise yaşın getirdiği risklerin yanında kronik hastalıkların da salgın sürecinde yaşlılar için önemli bir risk faktörü olduğunun altını çizerek, “Hastalığa yakalanma korkusunun yanında, kısıtlamalar nedeniyle evde kalmaları, günlük yaşam aktivitelerini yerine getirememeleri, sosyal çevreleriyle görüşmeyi, dışarı çıkmayı çok aza indirmeleri, ‘Acaba hep böyle devam mı edecek?’ düşüncesini beraberinde getirdi ve mutsuz olmalarına, depresyona girmelerine yol açtı” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!