Kore Savaşı’nın 71. yılına özel sergi

Güncelleme Tarihi:

Kore Savaşı’nın 71. yılına özel sergi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2021 01:58

Kore Kültür Merkezi (KKM) ve Türk-Kore Gazileri Anma Topluluğu’nca Ankara’da Kore Savaşı’nın 71. yılı anısına eski fotoğraflar ile dönem gazetelerinden oluşan fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

Haberin Devamı

KKM’nin Ankara’daki merkezinde gerçekleştirilen açılışa KKM Müdürü Park Kee-houng, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Alper Özkan, Türkiye Muharip Gazileri Derneği Genel Müdürü Mithat Işık ve birçok davetli katıldı. Türkiye’nin savaşa yaklaşık 20 bin askeri göndererek Kore’nin özgürlüğü ve hakları için kanını döken kardeş ülke olduğunu söyleyen KKM Müdürü Park, bu serginin Kore Savaşı’na katılan Kore gazilerinin yüce fedakarlıklarının anısına düzenlendiğini belirtti. Türk ziyaretçinin bizzat gelip Kore gazilerinin yüce fedakârlıklarını hissetmelerini istediğini dile getiren Park, “İleride Kore ve Türkiye’nin kardeş ülkeler olarak ilişkilerinin daha da gelişmesini diliyorum” dedi. Türk-Kore Gazileri Anma Topluluğu Genel Sekreteri Oh Soo-yong, sergide yer alan fotoğrafları gazilerden topladıklarını belirterek, “Gazilerimiz yıllarca bazı fotoğrafları cüzdanlarında saklamış. Bu fotoğrafların anısı ve hatırası onlarda hep vardı. Fotoğraflara tek tek bakalım, biz daima gazilerin ailelerle beraber olacağız” ifadesini kullandı. 

Kore Savaşı’nın 71. yılına özel sergi

Türk gazilerden alınan eski fotoğrafların ve o döneme ait gazetelerin sergilendiği sergi 14 Temmuz’a kadar ziyaret edilebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!