Köprülü kavşak bugün açılacak

Güncelleme Tarihi:

Köprülü kavşak bugün açılacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2021 23:51

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İncek bölgesinde yapımı tamamlanan Yargıtay Köprülü Kavşağı’nın bugün hizmete açılacağını bildirdi. Karaismailoğlu, kavşakta incelemede bulunduktan sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Başkent’imizde değeri gün geçtikçe artan İncek bölgemizdeki Şehit Savcı Mehmet Kiraz Bulvarı üzerinde yer alan Yargıtay Kavşağı Projesi’nin yapım çalışmalarını tamamladık. Bu yol güzergahı, günde 47 bin aracın geçiş yaptığı, Başkent’imizin trafik yoğunluğu çok yüksek olan bölgelerinden birisidir. Yanı başındaki Anayasa Mahkemesi’ne ek olarak Yargıtay Kampüsü’nün de burada yapılmış olması, bu hattaki araç trafik yoğunluğunu daha da arttıracaktır. Bu trafikten kaynaklanan yoğunluğu rahatlatmak amacıyla, tamamladığımız kavşakla bu kesimdeki ulaşımın kesintisiz, emniyetli ve akıcı olmasını sağlayacağız. Yargıtay Köprülü Kavşağı, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle bugün Yargıtay binasıyla birlikte hizmete açılacak.”

Köprülü kavşak bugün açılacak


DÖRT AYDA TAMAMLANDI

Haberin Devamı

Karaismailoğlu, bu yılın mart ayı sonunda ihalesini gerçekleştirdikleri projenin 151 metresi kapalı kesit olmak üzere toplam 500 metre uzunluğunda köprülü kavşak yaklaşım, bağlantı ve yan yollardan oluştuğunu belirterek, toplam proje uzunluğunun 1,5 kilometre olduğunu bildirdi. Proje kapsamında oluşturulan 10 bin metrekarelik peyzaj alanında, 50 bin mevsimlik çiçek, 19 bin çalı ve 4 bin 330 ağacın yer aldığını ifade eden Karaismailoğlu, Yargıtay Kavşağı’nı dört ay gibi kısa sürede tamamladıklarını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!