Köpekler için çalışma zamanı

Güncelleme Tarihi:

Köpekler için çalışma zamanı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2011 00:00

Türkiye Köpek Irkları ve Bilimleri Federasyonu Ulusal Eğitim Sorumlusu ve Von JULIET köpek eğitim merkezinin başeğitmeni Erdinç Sarımusaoğlu’nun Ankara’da verdiği köpek eğitim semineri büyük ilgi gördü.

HEM Türkiye’de hem de yurtdışında bir çok doğal felakette arama kurtarma ekiplerinde yer alan Türkiye Köpek Irkları ve Bilimleri Federasyonu Ulusal Eğitim Sorumlusu ve Von JULIET köpek eğitim merkezinin başeğitmeni Erdinç Sarımusaoğlu’nun geçtiğimiz günlerde Ankara’da verdiği köpek eğitim semineri büyük ilgi gördü.

Eskişehir Yolu’ndaki Maestro kennel’da Ankaralı köpek sahipleriyle buluşan Sarımusaoğlu, seminerin amacını şöyle anlattı:
“Bu seminerleri bir kaç ayda bir Türkiyenin çeşitli illerinde yapıyoruz. Amacımız köpek sahiplerine köpek eğitimini öğretmek ve kendi köpeklerini kendilerinin eğitme imkanını sunmaktır. Köpek eğitmini ve idaresini köpek sahibine öğreterek köpek ve sahip arasında olması gereken ilişkiyi kuvvetlendiriyoruz.

Köpek-Sahip ilişkisi

Bir iş köpeğinin evde ya da bahçede hiç bir egzersiz, eğitim vs.. yapılmadan beslenmesi, köpekte bir müddet sonra psikolojik problemlerin ortaya çıkmasına yol açabiliyor. Özellikle evde beslenen köpeklerin Alman Çoban Köpeği, Rottweiler, Dobermann, Golden ve Labrador gibi iş köpeği ırklarından olduklarını düşünürsek köpek sahiplerinin bu seminerlere katılarak ne tip bir çalışma yapmaları gerektiğini, bireysel problemlerin çözümünü, eğitim tekniklerini, hiyerarşiyi, köpek davranışlarını, köpek sahip ilişkisini ve doğru liderliğin nasıl olması gerektiğini teorik ve pratik olarak öğrenme imkanı buluyorlar.

Üretimin şartları var

“Bu seminerlerin üretim için de büyük önemi var. Her ırkın bir derneği var ve bu dernekler köpek üretimi için bazı şartlar belirliyor. Üretilecek köpek öncelikle ırk standartlarına uygun olmalıdır. Bunun yanısıra karakteri, sinir sistemi, anatomisi ile birlikte Kalça ve Kol raporunun üretilebilir değerlerde olması gerekmektedir. Dernekler Federasyon çatısı altında, üretim için gereken şartların oluşup oluşmadığını görmek için üretim testlerini düzenli aralıklarla yapmaktadır. Bu testlere katılan ve geçen köpekler üretim izni almaktadır. Ankaranın başkent olması ve köpek popülasyonun çok yoğun olması sebebiyle köpek sahiplerini bilinçlendirme adına bu seminerlerin düzenli aralılıklarla Ankarada yapmak istiyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!