Kızılay’a direkt hat istiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Kızılay’a direkt hat istiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2019 15:57

Çayyolu bölgesi muhtarları ‘Kızılay’a direkt hat’ talebiyle Ankara Halk Otobüsleri Kooperatifi (AHOK) başkanı Kurtuluş Kara ile bir araya geldi.

Haberin Devamı

Muhtarlar ve AHOK başkanı Kurtuluş Kara, bölgeyi beraber gezerek otobüslerin güzergahlarını belirledi. Muhtarların taleplerini anlatan Koru Mahallesi muhtarı Türkan Yezer, “Çayyolu’nun bütün muhtarları olarak Kızılay’a direkt hat istiyoruz” dedi ve “Metro açılmasından sonra Kızılay hattımız kaldırıldı ve biz tek sistemli ulaşım yapmaya başladık. Mahalle sakinlerinden gelen şikayetler üzerine imzalar topladık. Ulaşım süremiz uzuyor, metroya taksi kullanmak zorunda kalıyoruz. Özellikle yaşlıların için büyük zoruluk oluyor. Bunları belediyenin ilgili birimlerine ilettik” sözleriyle talebini dile getirdi.

163 HATTINI EYLÜLDE BAŞLATMAYI PLANLIYORUZ

AHOK Başkanı Kurtuluş Kara ise eylül ayından bölgeden Kızılay’a gidecek direkt hattı sefere başlatmayı planladıklarını belirterek, “‘163 No’lu otobüs hattımızı Yaşamkent’ten başlattırıp Koru Metro’dan, Ümitköy’den Kızılay’a Ulus aktarmalı olarak devam ettireceğiz. Okulların açılmasıyla hattımızı da hizmete başlatmayı planlıyoruz. İlk etapta Yaşamkent, Konutkent, Koru Sitesi, Çayyolu, Ümitköy’den Eskişehir Yolu’na çıkacak. Daha sonraki hattımız Alacaatlı, Dodurga, nereden ihtiyaç varsa oradan araç vereceğiz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!