Kızıl geyiklerin peşinde bir gün

Güncelleme Tarihi:

Kızıl geyiklerin peşinde bir gün
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2021 17:48

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kızılcahamam ve Çamlıdere’de bulunan ormanlarda kızıl geyiklerin peşinde bir gün geçirdi. Vahşi yaşam fotoğrafçısı Doğanay Vural ile geyiklerin izini süren Varank'ın görüntüleri, Vural'ın YouTube kanalında yayımlandı.

Haberin Devamı

Bakan Varank, video öncesinde sosyal medya hesabından, "Daha önce hiç kızıl geyik gördünüz mü? Geyik böğürtüsü mevsimi nedir merak ediyor musunuz? Kızılcahamamlı Doğanay Vural ile vahşi yaşamda bir gün geçirerek çok farklı bir deneyim yaşadık. Video bu akşam Doğanay'ın YouTube kanalında" paylaşımında bulundu.

Kızıl geyiklerin peşinde bir gün


ANKARA İLGİNÇ FIRSATLAR SUNUYOR

"Ankara, doğa meraklıları için ilginç fırsatlar sunuyor” diyen Varank, videoda, "Doğa aşığı olan, aynı zamanda doğayı insanlara tanıtmaya çalışan Doğanay ile hafta sonu güzel bir vakit geçirdik. Ankara'ya çok yakın mesafelerde Kızılcahamam'da ve Çamlıdere'de atlara bindik, fotokapanlar kurduk ve mevsimi itibarıyla çok özel bir deneyim yaşadık" diye konuştu. Fotokapanları toplayan Varank ve Vural, bölgedeki bir köye giderek muhtar ve köylülerden bilgi aldı. Benli Yaylası'na geçen Varank ve Vural, geyikler için getirdikleri kaya tuzlarını bölgeye bıraktı. Tuzlamanın ardından Vural, erkek geyiklerin sesine karşılık vererek gelmesini sağlayan boruyu öttürerek onları çağırdı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!