Kişiselleştirmede son tarih 16 Ekim

Güncelleme Tarihi:

Kişiselleştirmede son tarih 16 Ekim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2020 16:42

Hürriyet Ankara’nın dün ‘Tam kartlar kişiselleşecek’ manşetiyle duyurduğu tam Ankarakart’ların kişiselleştirilerek ‘HES kodu’ uygulamasına entegresiyle ilgili detaylar belli oldu. Tam Ankarakart sahiplerinin en geç 16 Ekim’e kadar kartlarını ‘www.ankarakart.com.tr’ adresinden kişiselleştirmeleri gerekiyor.

Haberin Devamı

EGO Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı ve Ankara Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun toplu taşıma araçlarında HES kodu uygulamasına geçilmesi yönündeki kararının ardından teknik çalışmaların tamamlandığını duyurdu. EGO, hastalığın yayılım hızının kontrol altında tutulması, hastalık tanısı konulmuş ya da temaslı durumdaki kişilerin toplumdan izole edilmesinin sağlanabilmesi için tam Ankarakart’a sahip olan vatandaşların, en geç 16 Ekim 2020 tarihine kadar kartlarını ‘www.ankarakart.com.tr’ adresi üzerinden kişiselleştirmesi uyarısı yaptı.

4 MİLYON 881 BİN TAM KART VAR

EGO Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Toplu taşıma araçlarında HES kodu uygulama zorunluluğu kararı nedeniyle tam Ankarakart kullanan vatandaşlarımızın toplu taşıma hizmetlerimizde herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmamaları için ulaşım kartlarını ‘www.ankarakart.com.tr’ sitesine üye olarak kişiselleştirmeleri gerekmektedir” denildi. Mevcut durumda aktif görünen 4 milyon 881 bin 473 adet tam Ankarakart’ın bulunduğuna dikkat çekilen açıklamada bu kartlardan 301 bin 93 adedinin daha önce kişiselleştirildiği belirtildi.

YAPILACAK İŞLEM İSE ŞÖYLE

Haberin Devamı

Kişiselleştirme işleminin yapılabilmesi için ‘www.ankarakart.com.tr’ sitesinde yer alan ‘Ankarakart Online İşlemler, Ankarakart Tanımlama’ menüsüne girilerek, kartların ön ve arka yüzünde yazılı kart numaralarının yazılması gerekiyor. Online işlemlerde açılan hesaptan Ankarakart’larını tanımlayan vatandaşlar, hem kart hareketlerini inceleyebilecek hem de çalınma ya da kaybolma durumunda kartlarında kalan bakiyeyi yeni tam Ankarakart’larına yükleyebilecek.

Kişiselleştirmede son tarih 16 Ekim

Hürriyet Ankara, ‘HES kodu’ uygulamasının kent içi toplu taşımaya entegre edilmesinin gündeme gelmesinin ardından dün ‘Tam kartlar kişiselleşecek’ manşetiyle konuyu duyurmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!