Kısa çalışma desteği ‘devam etmeli’ talebi

Güncelleme Tarihi:

Kısa çalışma desteği ‘devam etmeli’ talebi
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2021 00:35

Ankara’nın sanayi ve ticaret odaları, koronavirüs salgını nedeniyle, iş hacmi gerileyen, ciro kaybı yaşayan sektörlere yönelik verilen ve 31 Mart’ta sona erecek ‘kısa çalışma ödeneği’ desteğinin devam etmesi talebinde bulundu.

Haberin Devamı

Salgın sürecinde ‘sosyal koruma kalkanı’ kapsamında açıklanan desteklerin, reel sektör ve çalışanlar açısından faydalı olduğunun altını çizen Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, açıldığı halde iş hacmi daralan işletmelerin, geçen bir yılda birikmiş kira, vergi ve diğer ödemelerinin tacirlerin omzunda yük olarak durduğunu aktardı.

Kısa çalışma desteği ‘devam etmeli’ talebi


Baran, “Pandemi ve buna bağlı olarak vatandaşların sosyal hayata katılma çekingenlikleri devam ederken işletmelerin mali dengesini sağlaması zaman alacaktır” değerlendirmesinde bulundu. Salgın döneminde yaklaşık 33 milyar lira tutarında ‘kısa çalışma ödeneği’ desteği verildiğini hatırlatan Baran, “Salgından etkilenen sektörlere, bu destek başta olmak üzere teşvik ve istihdam artırıcı desteklerin salgın süreci tamamen son buluncaya kadar devam etmesi hem çalışanlara hem işverene, sonuç olarak ülkemize fayda sağlayacaktır” diye konuştu.

Kısa çalışma desteği ‘devam etmeli’ talebi


İŞTEN ÇIKARMALAR DA YAVAŞLAR

‘Kısa çalışma ödeneği’ desteğinin, sanayi işletmelerinin nitelikli insan kaynağını kaybetmemesi için devam etmesi gerektiğine değinen Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir de “Pandemi sürecinde ülkemiz, tüm dünya ile birlikte zor bir dönemden geçiyor. Ülkemizin üretim gücünü kaybetmemesi için sanayi işletmelerimizin nitelikli insan kaynağını muhafaza edebilmesi lazım. Özellikle Nace koduna göre belirlenecek imalat sanayi sektörlerinde ‘kısa çalışma ödeneği’ mutlaka devam etmeli. Böylece işten çıkarmalar da belli ölçüde yavaşlar. Sıkıntıya düşen firmalarımız da bu imkândan faydalanarak, yetişmiş elemanlarını çıkarmak zorunda kalmayacak ve çalışanlarımız da işlerini kaybetmeyecek” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!