Kış öncesi bakım şart

Güncelleme Tarihi:

Kış öncesi bakım şart
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2020 01:43

Ankara Kalorifer Sıhhi Tesisat Doğalgaz İzolasyon Montajcılar Esnaf Odası Başkanı Murat Erturan, kış aylarına girmeden yapılacak kombi bakımı, radyatör ve petek temizliğinin doğalgaz kullanımındaki verimin artması ve vatandaşın doğalgaz kullanımından tasarruf etmesi için önemli olduğunu ifade etti. Erturan, kombi bakımının detaylarını şöyle anlattı:

Haberin Devamı

Kalorifer ve petek temizliği önem arz eden işler. Bu işi yapan insanların ehil kişiler olması lazım. Her yıl kış ayına girerken hem kombilerimize hem de radyatörlerimize bakım yaptırmalıyız. Radyatör bakımı 300 TL’ye, kombi bakımı da 150-200 TL’ye yapılıyor. Yaklaşık 500 liralık gibi bir maliyeti oluyor. Bir evin bakımı yarım gün sürüyor, yaklaşık 3-4 saatte bitiyor.

Kış öncesi bakım şart


UZUN ÖMÜRLÜ OLUR

Vatandaşımız maliyetler yüzünden bakım yaptırmaktan biraz çekiniyor. Kışın ortasında kombide arıza olduğu ya da radyatörler ısınmadığı zaman mecburen yaptırıyorlar. Bu yüzden kışa girmeden bakımlarını yaptırırlarsa hem hesaplı olur hem de kombileri kışa daha hazır ve bakımlı şekilde girer. Radyatörler, içindeki pasın, yağın durumuna göre ne kadar pisse hem kombiyi hem de kaloriferi o kadar zorluyor. Aynı zamanda sistemi ağır çalıştırarak çok gaz yanıp az ısı vermesini sağlıyor. Temizliğin yanı sıra kombilerin teknik bakımlarının da yapılması lazım. Eğer atıkların temizliği yapılırsa, hem daha verimli ısıtır hem de daha uzun ömürlü olur.”

Haberin Devamı

ISI KAYBINA ENGEL OLUN

Erturan, ısı kaybının önüne geçilebilmesi için şu uyarılarda bulundu: “Perdeleri radyatörlerin üzerine koymamamız, önüne de kanepe, koltuk gibi eşyaları çekmememiz lazım. Bu şekilde ısıyı direkt olarak alanın içerisine yayabiliriz. Eve akşam geliniyor, sabah belli saatlerde gidiliyorsa, kombiyi en düşük derecede kullanmayı öneriyoruz. Sabahtan kapatıp, buz gibi bir evin içerisine gelip sonuna kadar açarlarsa, sabahtan akşama kadar harcanan enerjinin hepsini akşam harcamış olurlar. Bu şekilde hem kombiyi yoruyorlar hem de evi ısıtmak zorlaşıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!