‘Kilit kavşak’ta gece denetimi

Güncelleme Tarihi:

‘Kilit kavşak’ta gece denetimi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2019 14:24

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, ulaşımda 43 ilin geçiş noktasında yer alan ve “kilit kavşak” olarak adlandırılan Kırıkkale’de trafik denetimine katıldı.

Haberin Devamı

Kurban Bayramı’nın son gününde evlerine geri dönüş yapan tatilciler, 43 ilin geçiş noktasında yer alan Kırıkkale’de trafik yoğunluğuna neden oldu. Kırıkkale-Ankara Karayolu Kırıkkale Üniversitesi Kavşağı’ndaki trafik kontrol noktasını ziyaret eden Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, burada trafik denetimine katıldı. Sürücülerle sohbet edip, çocuklara düdük, şapka, tişört ve çikolata veren Aktaş, bu sırada kontrol için durdurulan bir otomobilin sürücünün emniyet kemerini arkadan taktığını görünce uyarıda bulundu. İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu'dan bilgi alan Aktaş, uygulama sırasında kontrol için durdurulan araçlardaki sürücülerle sohbet etti.

YÜZDE 40 AZALDI

Emniyet Genel Müdürlüğü olarak bayram tatilinde trafik kazalarını en aza indirmek için büyük bir seferberlik ilan ettiklerini belirten Aktaş, şunları söyledi: “Türkiye genelinde 64 bin ekiple önlem aldık. Ekiplerde yaklaşık 100 bin personelimiz görev aldı. Hava araçlarıyla da tedbirleri genişlettik. Aldığımız tedbirler neticesinde geçmiş yıllarla, bayramlarla ve son 10 yıl içerisindeki 4-5 günlük bayram tatilleriyle kıyaslandığında, ölümlü trafik kazalarında ve ölü sayısında yaklaşık yüzde 40 oranında azalma sağlandı. Tedbirlerimiz devam edecek ve kaza oranlarını daha da aşağıya indireceğiz" dedi.

 

BAKMADAN GEÇME!