Keyif verecek takım kurulacak

Güncelleme Tarihi:

Keyif verecek takım kurulacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2022 16:37

Sarı-lacivertli ekibin Futbol Şube Koordinatörü Emre Yıldız, başkan Faruk Koca’nın büyük hedef vizyonunu kendilerine aşıladığını belirtip, “Bir takım, mücadele ettiği kulvar neresi ise en üst noktaya talip olmalıdır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’de bitime 3 hafta kala Süper Lig’e yükselmeyi garantileyen, ancak 37. hafta maçında Beypiliç Boluspor’a kendi sahasında yenilip, liderliği genel averajla Bereket Sigorta Ümraniyespor’a kaptıran MKE Ankaragücü’nde, bir taraftan şampiyonluk kutlaması ile ilgili çalışmalar son şeklini alırken, diğer taraftan da yeni sezonun kadrosunun oluşturulması ile ilgili temaslar yürütülüyor.
Sarı-lacivertli ekibin Futbol Şube Birimi Koordinatörü Emre Yıldız, katıldığı radyo programında bir takımın mücadele ettiği kulvar neresi ise en üst kısma talip olması gerektiğini ileri sürüp, şöyle konuştu:
“Başkan Faruk Koca da bu vizyonu bize aşılıyor. Yeni sezonda iyi bir takım kuracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Düşmekten uzak, keyifle seyredilecek bir takım oluşturacağız. Transfer çalışması anlamında, Eylül ayından bu yana çıkacak gibi Süper Lig’e hazırlandık. Ghyas Zahid’i aldık. Benim, 2014 yılında listeme aldığım bir oyuncuydu. Oluşturduğumuz bir liste var. Uluslararası ağımızın, bağlantılarımızın ve maçları canlı olarak dünyanın her yerinden seyretmemizin çok büyük faydası olacağı inancındayım. Owusu, Aatıf ve Zahid geldiğinde çok mutlu olmuştum. Önemli olan futbolcuların takıma ne katabileceğini tahmin etmen. Sezon başında Borven kalacak denildi, sonra oyuncu ayrılmak istedi. Biz de ona göre planlama yaptık. Owusu, Boluspor maçında oynamadı. Bir hastalık geçirdi. Kiralık sözleşmesi bitti ancak istediğimiz takdirde takımda tutabileceğiz. Bizim kadro planlamamızda önemli unsur iyi karaktere sahip olmak. Owusu, en ihtiyacımız olduğumuz dönemde takımda yoktu. Covid ortamında resmi olarak bize belgeleri ancak Teknik Direktörümüz Mustafa Dalcı dönüp arkasına bakmadı ve hemen alternatif arayışlarına girdi. Bu da benim hocamıza olan saygımı daha da arttırdı ve takıma da olumsuz bir yansıması olmadı. Transfer yasağını yöneticilerimizin halledeceği inancındayım fakat bizim çalışmalarımıza engel değil. Taraftarlarımız, Başkanımız Faruk Koca’nın entelektüel birikimine inanmaya devam etsin.”

BAŞARININ SIRRI BİRBİRİMİZE İNANMAK

“Lige başlarken Başkanın danışmanı konumundaydım. Royal Hastanesi Bandırmaspor maçıyla kulübün içine tam olarak girdim. Ankaragücü’nün de belli bir transfer politikası var. Geçen yıl ben sürekli oyuncu seyrettim. Düşülen sezonun devre arası göreve başladım. Daha önce yapılan transferlerle ilgili bir dahilim yok. Sadece Atakan Çankaya transferinde dahilim oldu. Başkan Faruk Koca olunca listemizi ona sunduk. Başkan, keskin bir kararla Teknik Direktör olarak Mustafa Dalcı’da karar kıldı. Üçümüz toplantılar yaptık, gelişigüzel işler yapmadık. Transferleri kampa yetiştirdik. Bütün futbolculara kendim ulaştım, menajeri varsa onunla iletişimde bulunduk. 5 Milyon TL’ye yakın sadece menajersiz getirdiğim futbolculardan kar ettik. Hiçbir menajer ile de sorunumuz yok. Başkan Faruk Koca dürüstlük ve dostluk halkasını attı denize, hocamız ve benle devam etti ve futbolcularımıza yansıdı. Başarımızın sırrı budur. Bütün transferlere dahil edildik. Sportif Direktörüm ve sadece işimi yapıyorum. Hiçbir transferden para kazanmadım. Evrensel ahlak kuralları var ve alnım açık. Yapılması gereken verilen emanete sahip çıkmak. Sportif Direktör görevi ateşten gömlek. Fiziki olarak karnınız ağrıyor. Çünkü bir yük var omuzlarınızda ve camiayı taşımanız gerekiyor. Dürüst olarak ile söylemek gerekirse kazancımı Başkandan alıyorum ve takım primlerinden prosedür gereği bana verildi. Şu an takım içindeki hiçbir oyuncu ile menajerlik bağım yok.”

Haberin Devamı

KUTLAMA ALANI HAZIRLIĞI SÜRÜYOR

Haberin Devamı

Ankaragücü’nün, 21 Mayıs Cumartesi günü yapacağı şampiyonluk kutlaması hazırlıkları sürüyor. Kutlama etkinliği, yıkılan 19 Mayıs Stadyumu alanında yapılacak.
Kulüp Genel Saymanı ve Başkan Yardımcısı Hakan Bilgin ile Başkan Yardımcısı Mustafa Başer, 19 Mayıs Stadı alanna giderek organizasyonu yapacak ekiple fikir alışverişinde bulundu.
Bilgin ve Başer, kutlamaların Ankaragücü’ne yakışır bir şekilde yapılması için titiz davrandıklarını belirtti.
Şölende, sanatçılar Demet Akalın, Tolga Duman, Evren Deka, Ahiyan ve Mustafa Daş sahne alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!