Keserken erkekler doğrarken kadınlar yaralanıyor

Güncelleme Tarihi:

Keserken erkekler doğrarken kadınlar yaralanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2020 15:01

Koronavirüs salgınıyla mücadelenin merkezi olan ve binlerce kişinin görev yaptığı Ankara Şehir Hastanesi’ndeki sağlık çalışanları bayramda da görev başındaydı.

Haberin Devamı

Hastanede Kurban Bayramı'nın ilk gününde ‘acemi kasaplar’ nedeniyle yoğun mesai yaşandı. Bayramda görev başında olan Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Hasan Çomaklı, “Bayramda ailelerimizden uzakta hastalarımızla beraberiz. Onları iyileştirmeye çalışıyoruz. Zor bir süreç ancak alıştık, bu duruma ailelerimiz de alıştı” dedi. Bayramda, acemi kasapların çok olmasından dolayı tüm ekip olarak görev yaptıklarını belirten Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Hasan Murat Ergani de “Ben de ailemle bayram kutlayamıyorum. Genelde Kurban Bayramı'nda, bizim işimiz el cerrahisi olduğu için çok yoğun oluyoruz ve evimizde bayramı kutlayamıyoruz. Hastanelerde acillerde oluyoruz. Telefonla bayramlaşıyoruz. Hasretimizi bu şekilde gideriyoruz” diye konuştu.

Keserken erkekler doğrarken kadınlar yaralanıyor


İŞİ EHLİNE BIRAKSINLAR

Plastik Cerrahi Kliniği’nden Op. Dr. Burak Yaşar ise Kurban Bayramı'nda el yaralanmalarının çok arttığına dikkat çekerek “Kurban Bayramı'nda genelde ilk gün erkek hastalar kurbanı parçalarken yaralanıyor, ikinci gün de hanımefendiler et doğrarken yaralanıyor. Hastalarımızın cinsiyet dağılımı günlere göre değişiyor” dedi. Bayramı genelde hastanede karşıladıklarını anlatan Yaşar, “Ailelerimiz de bu duruma artık alıştılar. İşin başına bizi uğurlayıp gönderiyorlar. En son 5-6 yıl önce ailemle birlikte bayram geçirdim. Bayramlarda özlemler biraz daha diğer zamanlara göre artıyor. Vatandaşlarımızdan istediğimiz, Kurban Bayramı'nda işi ehline bıraksınlar” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!