Kentte festival havası

Güncelleme Tarihi:

Kentte festival havası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2022 14:09

Başkent Kültür Yolu Festivali’nde kapalı mekânlarda düzenlenen programlarda olduğu gibi açık havadaki etkinliklerde de sanat coşkusu var. Güzel havayı fırsat bilen kentliler meydan ve parklardaki etkinliklere akın ediyor.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Başkent Kültür Yolu Festivali, tüm hızıyla devam ediyor. Festival kapsamında kapalı mekânların yanı sıra açık hava etkinlikleri de başkentlilere keyifli anlar yaşatıyor. Sokak, cadde, meydan ve parklardaki açık hava etkinliklerine Ankaralılar büyük ilgi gösteriyor. Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, II. Türkiye Büyük Millet Meclisi Cumhuriyet Müzesi’nde konser verdi. Koro, Safiye Ayla, Müzeyyen Senar, Münir Nurettin Selçuk ve Sadettin Kaynak dahil Türk musikisine katkı sağlamış sanatçıların eserlerini yorumladı. Bunun yanı sıra Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türküler de konser repertuvarında yer aldı. Konserde, Bekir Ünlüataer, Elif Zehra Güreşçi, Gizem Coşkun, Suat Kılıç, Turgut Karadeniz ve Umut Akyürek solist olarak sahne aldı.

Haberin Devamı

Kentte festival havası

KALE KAPISINDA REGGAE

Etkinliklerin renkli geçtiği mekanlardan olan Ankara Kale Kapısı, önceki akşam Reggae tarzında müzikleriyle büyük beğeni toplayan Sattas’ı ağırladı. Grup, şarkılarıyla dinleyenlere müzik dolu bir akşam yaşattı.

Kentte festival havası

GENÇLİK PARKI’NDA HALK DANSLARI

Anadolu dansları, Gençlik Parkı’nda Ankaralılarla buluştu. Hafta sonu tüm gün devam eden gösterilerde, yöresel danslar katılımcı gruplar ve topluluklar tarafından sahneye kondu.

Kentte festival havası


ÜÇ TENOR SAHNEDE

Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası solistleri Şenol Talınlı, Ayhan Uştuk ve Aykut Çınar’ın sahne aldığı ‘3 Tenor’ konseri, CSO ADA Ankara Ana Salon’da gerçekleşti. Orkestra Şefi İbrahim Yazıcıoğlu yönetimindeki konserde “Mamma”, “Torna a Surriento”, “O Sole Mio”, “La Donne e Mobile”, “Sene de Galmaz”, “Granada”, “Nessun Dorma”, “Funiculi Funicula” gibi eserler seslendirildi.

Haberin Devamı

Kentte festival havası

HURDALAR HEYKELE DÖNÜŞÜYOR

CSO Ada Ankara yerleşkesi “Kıymetli Hurdalar” sergisine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Hurdaların 10 sanatçı tarafından sanat eserine dönüştürüldüğü proje, tüm hızıyla devam ediyor. Proje sonunda Altındağ Belediyesi tarafından getirilen hurdalar, birbirinden kıymetli heykellere dönüştürülecek. Sergi kapsamında Aleksei Medvedkod, Ali Alkuwari, Asaf Erdemli, Dario Tironi, Dorun Popoola, Jonathan Imafidor, Julian Provenzano, Khalid Farhan, Mohsen Yaganeh ve Sayaka Ganz’ın eserleri sergilenecek.

FESTİVALDE BUGÜN 

Kentte festival havası


KLASİK GİTAR KONSERİ

ODTÜ Klasik Gitar Topluluğu, 16.00’da Hamamönü Genç Sahne’de.

Haberin Devamı

Kentte festival havası


LAKİ HAMAMÖNÜ’NDE

Ankaralı müzik grubu Laki saat 18.00’de Hamamönü Meydan’da.

İLAHİ ZAMANI

Kosova İlahileri konseri, saat 20.00’de Ankara Mevlevihanesi’nde. Konserde ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı /TİKA tarafından desteklenen 6 albüm ve üç kitapta yer alan Türkçe, Arnavutça, Boşnakça ve Arapça ilahiler icra edilecek.

Kentte festival havası


AKAPELLA GECESİ

Akapella müziğin dünyadaki önemli gruplarından The Real Group, saat 20.00’de CSO Ada Ankara’da sahne alacak. Clara Fornander, Joanné Nugas, Johannes Rückert Becker, Axel Berntzon ve Daniele Dees’ten oluşan grup, caz, pop ve koro müziği örnekleri seslendirecek.

BAKMADAN GEÇME!