Kentin vitrini artık rengârenk

Güncelleme Tarihi:

Kentin vitrini artık rengârenk
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2021 02:49

Sanatçılar, Grafiti Festivali kapsamında AŞTİ duvarlarını Başkent’in sembolleriyle renklendirildi. Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, “Kentlerin giriş kapıları o kentin vizyonu, vitrinidir ve tüm güzellikleri göreceğiniz ilk sahnedir” dedi.

Haberin Devamı

Yenileme çalışmaları devam eden Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi (AŞTİ) Grafiti Festivali’ne ev sahipliği yaptı. Çok sayıda grafiti sanatçısının katıldığı fesitvalde, AŞTİ duvarları Başkent’in sembolleriyle renklendirildi. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen festival, Başkentlileri birçok grafiti ve duvar sanatçısı ile bir araya getirdi.

Kentin vitrini artık rengârenk


Festival sayesinde AŞTİ’ye güzel bir görünüm kazandırdıklarını belirten BUGSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, “Bu eserlerin AŞTİ’ye hem güzel bir görsellik katacağını hem de sanatsal bir dokunuşu otogar kültürü ile entegre edebileceğimizi düşünüyorum” dedi.

Kentin vitrini artık rengârenk


MÜZİK EŞLİK ETTİ

Haberin Devamı

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ise, “Ankara’nın giriş kapısı AŞTİ’yi kültür sanattan uzak bir yer zannedersiniz ama kentlerin giriş kapıları o kentin vizyonu, vitrinidir ve tüm güzellikleri göreceğiniz ilk sahnedir. Yıllar önce sokakta grafiti sanatçısı görünce kriminal muamele yaptığımız bir iklimden başımızın üstünde tuttuğumuz bir iklime geldik. Sanata dair bütün emekleri kutsayan ve bunları toplumla buluşturmaya çalışan yönetim anlayışını kentimizde yaygınlaştırıyoruz” dedi. Hafta sonu düzenlenen ve iki gün süren “Duvar Sanatı Festivali’nde kent tarihine ilişkin yapılan çeşitli söyleşilerin yanı sıra Ankara Balkan Bando Ekibi ile Sound of Ladies’in müzik ziyafeti vatandaşlara unutulmaz anlar yaşattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!