Kentin markalaşması için kent değerleri vurgulanmalı

Güncelleme Tarihi:

Kentin markalaşması için kent değerleri vurgulanmalı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2022 16:21

ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, İzmir Caddesi esnafıyla buluştu, Yılmaz, “Kentin markalaşması için önce kent değerleri vurgulanmalı” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkan Yardımcısı ve Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, İzmir Caddesi'ndeki işletmelerin sahipleriyle bir araya geldi. Kızılay İzmir Caddesi İş Adamları Derneği temsilcileri ile ATO’daki toplantıda buluşan Yılmaz, İzmir Caddesi ve çevresinde ticari hareketliliği arttıracak faaliyet ve projeler hakkında görüştü. Kent merkezlerinin canlanmasında kültür ve sanat ekonomisinin etkili olduğunu kaydeden Yılmaz, bölgedeki ticari faaliyetlerin arttırılması açısından İzmir Caddesi ve çevresinde yer alan eski tiyatro ve sinemaların yenileme-düzenleme projeleriyle Ankara'ya yeniden kazandırılabileceğini ifade etti. Yılmaz, şöyle devam etti:

KÜLTÜRÜ VE TİCARETİ CANLANDIRALIM

“İzmir Caddesi ve çevresini konserlerin, festivallerin düzenlendiği, imza günlerinin yapıldığı, sokak sanatçılarının performans sergilediği aktif mekânlara dönüştürelim. Hem kent kültürünü hem de ticareti canlandıralım. Kızılay ve çevresindeki yoğun araç trafiği, ticari faaliyetleri etkiledi. Yayalaşmanın arttığı bölgelerde ticaret yüzde 60'lara varan oranlarda artış sağlıyor. Yayalaştırma çalışmalarıyla trafiksiz, egzoz dumanından arınmış, karbon nötr caddelerde alışveriş deneyimini yaşatarak, arzuladığımız ticari hareketlenmeyi yakalayabiliriz.

REKABET EDEBİLMEK İÇİN FARKLI OLMAK GEREKLİ

Ticari cazibesini kaybeden bölgelerde rekabet edebilmek için farklı olmak gerekiyor. Aynı ürünü satarak rekabet etmek yerine kentin tarihi kişileri, olayları, mekânları üzerinden Ankara aidiyeti temelinde ticari ürünler üretilmeli. Kentin markalaşması için önce kent değerleri vurgulanmalı. Bölgenin turistlerin ilgisini çekecek, kent simgelerinden oluşan hediyelik eşyaların merkezi olması çalışmaları da gündemimizde.”


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!