Kente akademili arıcılar geliyor

Güncelleme Tarihi:

Kente akademili arıcılar geliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2021 22:45

Kahramankazan’da kurulacak Arıcılık Akademisi’yle üreticilere akademisyenler tarafından eğitim verilecek. Akademide eğitim alan arıcıların dünya pazarlarında da tanıtılacak.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesine ait Kahramankazan Eğitim Araştırma ve Uygulama Çiftliği’nde ‘Arıcılık Akademisi’ oluşturacak. Büyükşehir Belediyesi, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği ile iş birliği protokolü imzaladı. Protokol kapsamında yerli üreticilere arıcılık hakkında uzman akademisyenler tarafından hem teorik hem de pratik olarak eğitimler verilecek. Arıcılık Akademisi ile arıcılık mesleğinin sürdürebilirliğine katkı sağlanarak; balın yanı sıra arı sütü, polen ve propolis gibi katma değer katacak bal üretimin artırılmasına destek olunacak.

İYİ BİR BAŞLANGIÇ

Protokol imza törenine katılan Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yarsan, arıdan elde edilen ürünlerin üretiminin bilinçli bir şekilde yapılması gerektiğine dikkat çekerek, “Propolis, polen gibi ürünlerin kaliteli bir şekilde üretilmesi, üreticinin bilinçlendirilmesi için yapılan bu protokol önemli” dedi. Protokolün, arıcılığın gelişmesi için bir plan, program ve hedef doğrultusunda iyi bir başlangıç olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, akademide eğitim alan arıcıların ürünlerinin dünya pazarlarında da tanıtılacağını söyledi. Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Ziya Şahin de, “Böyle bir adım atılmasını önemsiyoruz. Arıcılarımızın ve üreticilerimizin eğitime ihtiyacı var. Ankara’daki üreticilerimizi hem eğiteceğiz hem de arı ürünlerini dünyaya pazarlayacak şekilde tüketicilerle buluşturacağız” dedi.

Kente akademili arıcılar geliyor


MODERN TEKNİKLER ÖĞRETİLECEK

Haberin Devamı

Arıcılık Akademisi’nde, konusunda uzman akademisyenler eşliğinde yerli üreticilere uygulamalı ve teorik olarak arıcılık eğitimleri verilecek. Arıcılık yapmak isteyenlere modern arıcılık teknikleri kovan başında uygulamalı olarak gösterilecek, doğal bal, polen, propolis üretim tekniklerinin yanı sıra eğitimlerde arı yaşamı ve biyolojisi, koloni bakımı ve yönetimi, arı hastalıkları, ana arı üretimi, arı ürünleri üretimi, arıcılık ekipmanları, regülasyonlar, nektarlı bitkiler gibi çeşitli konular teorik ve uygulamalı olarak anlatılacak. Arıcılık ile uğraşan yetiştiricilerin Arıcılık Akademisi’nden yararlanabilmeleri için her türlü lojistik hizmet, ulaşım, eğitim materyalleri ve duyurular Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından sağlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!