Kent turizmine büyük katkı

Güncelleme Tarihi:

Kent turizmine büyük katkı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2022 14:53

Gölbaşı’nda turizme açılmaya hazırlanan Tulumtaş Mağarası ile bölgedeki tarihi alanları gezen Ankaralı turizmciler, “Tulumtaş Mağarası açıldığında kent turizmine büyük katkı sağlayacaktır. Yerli ve yabancı misafirlerin de özel ilgisini çekecek bir yer olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Gölbaşı’nda 1992 yılında çevre otoyolu inşaatı sırasında dinamit patlaması sonucu gün yüzüne çıkan Tulumtaş Mağarası, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’in girişimleriyle turizme açılmaya hazırlanıyor. Turizmciler Derneği Başkanı Faruk Elmalı, Ankara Ticaret Odası Turizm Komisyonu Meclis Üyeleri de Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan eşliğinde Tulumtaş Mağarası’nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Heyet, Gölbaşı’ndaki Külhöyük kazı alanı ile ilçeye komşu Haymana’daki Gavurkale bölgesini de gezdi.

Kent turizmine büyük katkı

UĞRAK NOKTASI OLACAK GİBİ GÖZÜKÜYOR

Haberin Devamı

Oluşumu 1 milyon yıl öncesine dayanan, sarkıt, dikit ve sütunların yer aldığı mağaranın kent turizmine büyük katkı sağlayacağını belirten Faruk Elmalı “Tulumtaş Mağarası açıldığında kent turizmine büyük katkı sağlayacaktır. Yerli ve yabancı misafirlerin de özel ilgisini çekecek bir yer olacaktır” dedi. Elmalı şunları söyledi: “Gölbaşı Belediyesi’nin bölgeyi cazibe merkezi haline getirecek bu çalışması, şehrin turizm potansiyelinin çok daha yüksek noktalara gelmesini sağlayacak. Birçok yabancı turistin özellikle Uzakdoğulu turistlerin geçiş güzergâhı olan Gölbaşı artık uğrak noktası olacak gibi gözüküyor. Tarihe ışık tutan ve hatta tarih kitaplarındaki bilgilere daha fazla katkı sağlayacak olan Külhöyük kazı alanı da bittiğinde uzun yıllar Ankara’nın tarihsel büyüklüğünü gözler önüne serecek bir turistik merkez olacaktır. Hitit döneminden başlayarak adeta adım adım tarihe tanıklık ediyor hatta dokunma fırsatı yakalıyorsunuz.

Kent turizmine büyük katkı

ADIM BAŞI TARİHE TANIKLIK EDİYORSUNUZ

Kazı alanında üstün çaba gösteren Kazı Sorumlusu Ankara Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Derya Yılmaz ve ekibi bu bölgenin toprak altında kalan gerçeklerini gün yüzüne çıkartmaya kararlı. Gelecek nesillere ve şehrimize büyük katkı sağlayacak olan kültür turizminin en önemli parçalarından birisi olacak Gölbaşı’nın neredeyse adım başı tarihe tanıklık ediyorsunuz. Külhöyük’ün hemen yanı başındaki Gavur Kalesi’nin duvarlarındaki kabartma eserleri gördüğünüzde gözlerinize inanamıyorsunuz. Ülkemizin birçok alanında çok eserler var. Başkentin göbeğinde milyonlarca turiste hizmet verecek noktalarda bu alanları ortaya çıkartmak için çaba sarf eden Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek ve katkı sağlayan tüm yetkililere turizmciler olarak özellikle teşekkür ediyoruz.”

Haberin Devamı

Kent turizmine büyük katkı

ÇOK ÖNEMLİ BİR ADRES

Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı ve ABB Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan da Tulumtaş Mağarası’nın Ankara’nın turizmine pozitif katkılar sunacağına dikkat çekerek, “Gölbaşı Belediye Başkanı’mız Ramazan Şimşek’in yoğun çabaları ve çalışmaları sonucu yakında Ankara turizmine açılacak olan Tulumtaş Mağarası, başkent turizmi için çok önemli bir adres olacaktır” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!