Kent sakinlerine gürültü anketi

Güncelleme Tarihi:

Kent sakinlerine gürültü anketi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2021 23:50

‘Ankara Gürültü Eylem Planı’ çerçevesinde gürültü azaltım senaryolarının geliştirilmesi için, kentlinin katılımına açık bir anket düzenlendi. Anket sonucunda, gürültü eylem planı raporu hazırlanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulacak.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ile TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi arasında 2019 yılında imzalanan ‘Ankara Gürültü Eylem Planı’ çerçevesinde gürültü azaltım senaryolarının geliştirilmesi için bir anket çalışması düzenlendi. ‘ankara.bel.tr’ adresi üzerinden tüm Başkentlilerin katılabileceği anket ile gürültü eylem planı raporu hazırlanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulacak. Ankete, 12 Eylül tarihine kadar katılım sağlanabilecek. Yerleşim yerleri, karayolları, demiryolları ve hava alanları için gürültü düzeyleri ve bu düzeylere maruz kalan konut, okul, hastane ve etkilenen kişi sayısının tespitinin sağlanacağı anket çalışmasında Ankara’daki gürültü kaynaklarının neler olduğu da belirlenmiş olacak. Özellikle vatandaşların çevresel gürültüden etkilenme seviyeleri ile insan sağlığı üzerinde yarattığı zararlı etkiye ilişkin verilere anket sonucunda hazırlanacak raporda da yer verilecek. Başkent’te uygulanacak gürültü eylem planına ilişkin rapor daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulacak.

SAHADA İNCELENDİ

Haberin Devamı

Başkent’te yaşayan vatandaşların yaşam kalitesinin artırılması ve gürültü kaynaklı sağlık sorunlarının önlenmesi amacıyla hazırlanan ‘Gürültü Eylem Planı’nın kentin tamamına uygulanabilirliği sahada uzmanlar tarafından incelendi. Stratejik Gürültü Haritası dikkate alınarak iki yıl boyunca insan sağlığını ve yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen gürültünün kontrolü ve azaltılması için karayolu, demiryolu ve endüstri kaynakları üzerinde detaylı araştırma yapıldı.

Kent sakinlerine gürültü anketi


YOL GÖSTERİCİ OLACAKTIR

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, konuyla ilgili şu bilgileri verdi:
“Stratejik gürültü haritaları ve hazırlanan yerleşim alanları için hazırlıklar başlatılmıştı. Gerçekleştirilen tüm değerlendirmeler sonucunda gürültü yönetimine aday alanlar içerisinden gürültü yönetim alanları tespit edildi. Belirlenen gürültü yönetim alanları için kaynak bazlı alternatif azaltım senaryoları geliştirildi. Kent sakinlerimizin görüş ve düşünceleri bizim için çok önemli. Kentlinin ankete katılımı yol gösterici olacaktır. Anket çalışması ile elde edilen görüşler ile eylem planı çalışmalarımıza dahil edilecek ve eylem planı çalışmaları tamamlanmış olacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!