Kent Konseyi ‘ortak akıl platformu’na dönüştü

Güncelleme Tarihi:

Kent Konseyi ‘ortak akıl platformu’na dönüştü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2021 00:15

Ankara Kent Konseyi(AKK) Danışma Kurulu, ‘Başkent’in Gelişmesinde Kültür ve Sanatın Rolü’ gündemiyle ilk toplantısını Anadolu Medeniyetler Müzesi’nde gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Toplantıda AKK’nın ‘ortak akıl platformu’na dönüştüğüne vurgu yapan Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Başkanı Mansur Yavaş, “Bizim kent konseyimiz bin 200 kadar bileşen ve 5 bine yakın gönüllüsüyle gerçekten Türkiye’de tek. Herkesin örnek aldığı ve özendiği bir hale geldi, çünkü burada kimseyi ayırt etmiyor, ötekileştirmiyoruz” dedi. Yavaş, “Saint Petersburg’daki müzeye girip bütün objelere tek tek dokunursanız 6.5 yılda gezebiliyorsunuz. Ama dışarı baktığınızda kentin kendisi biblo gibi ve çocuklar sürekli o müzedeler. Eğitime oradan başlıyorlar. Öyle bir yerde eğitim alan birisi, orada yaşayan birisinin de o kente ihanet etmesinin imkânı yok diye düşünüyorum. Ama maalesef kültürden sanattan uzak kalan bir Ankara oldu. Yani bakış; kendi istediği müzik, kendi istediği tiyatro, kendi istediği sanatçı gibi bir düzenlemeye gidince maalesef uzak kaldığımızı düşünebiliriz” diye konuştu.

Kent Konseyi ‘ortak akıl platformu’na dönüştü


KENT AİDİYETİNİ ARTTIRMAK İÇİN

AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz da, kente duyulan aidiyeti arttırmak için kültür sanat ilişkisinin geliştirilmesi gerektiğinin altını çizerek şöyle konuştu: “Kültür ve sanatla barışık bir dönemde kültür sanat başlığı altında bu mekanda yapılan toplantıyı çok önemsiyoruz. Mansur Başkan kentteki bütün sosyolojileri masaya toplama çağrısı yaptı. O kadar objektif ve o kadar ön yargısız bir dil kullandı ki tüm sosyolojiler kendisine yer buluyor burada. Ankara Kent Konseyi bu ortak akılla 27 Aralık’ta kentteki bütün sosyolojilerle temas kurdu. Kente duyulan aidiyeti arttırmak için kültür sanat ilişkisini nasıl yapacağımızın yanıtlarını arıyoruz.”

Kent Konseyi ‘ortak akıl platformu’na dönüştü


ZENGİNLİĞİ DEĞERLENDİRMELİYİZ

Danışma Kurulu üyelerinden Ankara Ticaret Odası(ATO) Başkanı Gürsel Baran da, Başkent’in kültür ve sanat alanında gelişmesi için her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduklarını belirterek, “İhmal ettik biz Ankara’yı. Bütün dünyada artık eskisi gibi deniz, kum, güneş turizmi yerine tarih kültür turizminin ağırlık kazandığı ve insanların buraları aradığını görüyoruz. Sanatsal etkinliklerin dünya turizminin merkezine oturacağını görüyoruz. Ankara önemli bir zenginliğine sahip bunu değerlendirmemiz gerekiyor” dedi. Ankara Sanayi Odası(ASO) Başkanı Nurettin Özdebir de “Ankara aslında tarih ve kültür olarak çok büyük imkanlara sahip bir ilimiz. Ancak Adıyaman bir tek Nemrut Dağı ile Ankara’dan fazla turist çekiyor. Bu şehrin tanıtımıyla ilgili bir sıkıntımız var. Ankara’nın tanıtımı için biz üzerimize düşen ne varsa yapmaya ve çalışmaya hazırız” değerlendirmesinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!