Kent kimliğini güçlendirmek için çalışmalar hızlanacak

Güncelleme Tarihi:

Kent kimliğini güçlendirmek için çalışmalar hızlanacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2020 09:22

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ile Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Savaş Zafer Şahin, Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Deniz Gürel’i ziyaret etti.

Haberin Devamı

Ankara’daki yerel basının, kentin gündeminin belirlenmesinde ve yaygınlaştırılmasındaki önemine işaret eden Yılmaz, gazetelerin Ankara eklerinin son yıllarda önemli bir işlevi ve geleneği yerine getirdiğini ifade etti. Yılmaz, yaklaşık 8 ay önce kurulan Ankara Kent Konseyi’nin çalışmaları hakkında özetle şu bilgileri paylaştı:

GÖNÜLLÜLÜĞE DAYALI BİR ÖRGÜTLENME

“Ankara Kent Konseyi’nde Bisiklet, Ankara Kalesi ve Engelsiz meclislerinin yanı sıra, mimarlıktan tüketici haklarına, halk sağlığından kent estetiğine kadar pek çok konuyu kapsayan 15 çalışma grubu kurduk. Kentte bulunan pek çok paydaşla temasta bulunan, üyelerinin ve kente katkıda bulunacak tüm bileşenlerin faaliyetlerini olanaklar nispetinde desteklemeye çalışan Ankara Kent Konseyi, bünyesinde 450 kadar kamu kurumu, üniversite, STK, meslek kuruluşu ve esnaf odası temsilcisi bulunan, tamamen gönüllülüğe dayalı bir örgütlenme. Önümüzdeki aylarda kent konseylerinin yerel yönetimlerde gönüllülük esasıyla daha etkili olması için de çalışmalar yapacak olan Ankara Kent Konseyi, Ankara’da kente aidiyet ve sahiplenme hislerini, kent kimliğini güçlendirmek, sürdürülebilir kalkınma ilkelerine uygun çalışmalar yapmak üzere bileşenleriyle birlikte çalışmalarına hız kazandırmayı planlıyor. Ankara Kent Konseyi’nin ABB Meclisi’ne ilettiği ve kentin ortak sorunlarını ifade eden tavsiye kararları da ocak ayında belediye meclisinde oy birliği ile kabul edildi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!