Kent gezileri can suyu olacak

Güncelleme Tarihi:

Kent gezileri can suyu olacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2021 23:40

ABB, normalleşme süreci ile birlikte ‘Adım Adım Ankara’ sloganıyla ilçe gezilerine yeniden başladı. Kent gezileriyle koronavirüs sürecinden olumsuz etkilenen yerel esnafın ekonomisine de katkı sağlanması amaçlanıyor.

Haberin Devamı

Ankara’nın tanıtımına katkı sağlamak ve yerel esnafa destek olmak amacıyla düzenlenen ücretsiz gezilere vatandaşları davet eden Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından “Ankara’yı birlikte keşfedelim, yerel turizme can olalım” notunu paylaştı. Yavaş, “Normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte kültür sanat etkinliklerimiz ve mesleki eğitimlerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Ankara’mızın dört bir yanını ücretsiz ilçe gezilerimizle keşfe çıkarken esnafımızın da yüzünü güldüreceğiz” dedi.

BAŞVURULAR BAŞKENT 153’E

Kent gezilerinde yöresel halk pazarlarından alışveriş yaparak yerel esnafa destek olan vatandaşlar, tarihi yerleri de gezip kent turizminin de canlanmasına katkı sağlıyor. 16 Haziran’dan bugüne kadar 540 kişinin katıldığı turistik kent gezileri için Başkent 153 üzerinden başvuru yapılıyor. Gezilerin ilki Nallıhan ilçesiyle başlarken Balâ, Kalecik, Kahramankazan, Beypazarı, Polatlı, Çubuk, Ayaş, Çamlıdere, Şereflikoçhisar ve Kızılcahamam ilçeleriyle devam etti.

ESNAF DA MEMNUN KALDI

Programdan dolayı memnun olan esnaf da gezilerin kendileri için can suyu olacağını söyledi. Kızılcahamam esnaflarından Şevket Ünsal, “Bir yıldır esnaf mağdur. Bekliyoruz, inşallah iyi olacak. Kent gezilerinin de devamını bekliyoruz” dedi. Bir diğer esnaf Mahir Gölcük, “Ne kadar müşteri, o kadar gelir. Memnun oluruz” derken, Osman Altaş “Böyle geziler çok güzel olur hem de esnafa bir can suyu olur” diye konuştu. Havva Dumlupınar ise “Her zaman bekliyoruz. Her şeyimiz güzel, ürünlerimiz köy ürünü” ifadesini kullandı.

Kent gezileri can suyu olacak

İlk etapta Başkent’in 15 ilçesine haftalık olarak rehberler eşliğinde otobüslerle yapılan ücretsiz gezi programı, pandemi kurallarına uygun olarak düzenleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!