Kendini engelli çocuklara adadı

Güncelleme Tarihi:

Kendini engelli çocuklara adadı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2022 14:52

Görme yetisini tamamen kaybeden ve malulen emekli olma hakkı bulunmasına rağmen kendini engellilere adayan öğretmen Huri Kaşıkçı, toplumun her kesiminden engelliler için çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden (ODTÜ) mezun olduktan sonra Erzurum'un Aşkale ilçesinde yedi yıl öğretmenlik yapan Huri Kaşıkçı (55), hastalık sonucu görme yetisini tamamen kaybedince, malulen emekli olma hakkı bulunmasına rağmen kendini engellilere adadı. Dokuz yıl Gören Eller Engelliler Okulu’nda görme engelli öğrencilere İngilizce ve matematik öğreten Kaşıkçı, diğer engel gruplarına da hizmet verebilmek için sınavla girdiği Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda toplumun her kesiminden engelliler için çalışmalarını sürdürüyor. Ankara'da yaşayan evli ve iki çocuk annesi Kaşıkçı, “Benim için görme engelli çocuklarla beraber olmak, onlara hizmet etmek çok büyük bir deneyimdi. Benim için Gören Eller bir dönüm noktası oldu. İkinci doğuş diyebiliriz. Öğretmenlikte yaklaşık 17 yıl çalıştıktan sonra geniş engel gruplarına ulaşmak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na geçtim” dedi.

Kendini engelli çocuklara adadı


HAYATA SES OLALIM

Haberin Devamı

Antalya Sağlık Turizmi Eğitim Geriatri Rehabilitasyon Engelli ve Sosyal Hizmetler Vakfı'nın Aile Kadın ve Engelliden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığını yapan Kaşıkçı, şunları söyledi: “Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yapmış olduğu 'Hayata Ses Ol'  projesine dahil olduk. Altındağ Türk Kızılayı ve ANTSEVAK vakfı olarak paydaş olduk. Mobil ve sesli uygulamalarla çocuklarımıza erişim sağlanacak. Mobil ve ses sistemine karekod uygulamasıyla erişebilecekler. Altındağ Gören Eller'den başlayacak olan bu çalışma, umut ediyorum ki tüm Türkiye'ye yaygınlaşacak. Görme engelli çocuklarımızın bundan yararlanması konusunda hepimiz 'hayata ses olalım' diyorum."


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!