Kendini bulma hikâyesi

Güncelleme Tarihi:

Kendini bulma hikâyesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2018 09:36

Dünya prömiyerini Locarno Film Festivali’nde yapan ve Damla Sönmez’in dilsiz bir köylü kızını canlandırdığı ‘Sibel’ filmi, 24. Gezici Festival kapsamında Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda gösterildi. Sönmez filmi Ankaralılarla birlikte izledi.

Haberin Devamı

Filmdeki performansıyla 25. Adana Film Festivali’nde ve 55. Ulusal Yarışma’da En İyi Kadın Oyuncu ödüllerini kazanan Damla Sönmez, filmin hazırlık sürecine dair şunları söyledi: “Film, Giresun’un Trabzon sınırında yer alan Çanakçı ilçesine bağlı Kuş Köyü’nde çekildi. Çekimlere başlamadan altı ay önce senaryo geldi. Altı ay boyunca defalarca köye gittik geldik. Köy halkıyla birlikte çok vakit geçirdim, fındık topladım, çay tarlalarında çalıştım. Çünkü fiziksel olarak da zorlu bir süreç olacaktı benim için ve bana hazırlık için çok fırsat tanıdılar. Tüm hazırlık sürecinin içinde oldum. Islık dili kullanmam gerekiyordu ve öğretici eşliğinde öğrendim.

HEPİMİZİN BİR PARÇASI

Film ayrıca kadın hikâyesinin ötesinde dışlanmışların ve ötekileştirilmişlerin, kendini bulma, bağımsızlığını kazanmasını anlatıyor. Sibel özgürlüğünü kazanmaya çalışan bir kadın değil de, hepimizin içinin bir parçası gibi geliyor bana. Filmde kendi olamamış, kendi olmasına izin verilmemiş, bir takım toplumsal kurallar yüzünden belli bir davranışa itilmiş insanların hikâyesi var.”

KUĞULU’DA FOTOĞRAF

Damla Sönmez, akşam yapılan gösterim öncesi gündüz saatlerinde Ankara’yı gezdi. Kuğulu Park’a giden Sönmez, parktaki kuğu ve ördeklerin fotoğraflarını çekti. Teyzesinin Ankara’da yaşadığını belirten oyuncu, bu yüzden kendisini yarı Ankaralı hissettiğini ifade etti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!