Kendi elleriyle liderliği verdi

Güncelleme Tarihi:

Kendi elleriyle liderliği verdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2021 00:25

Sarı-lacivertliler, maçı kaybederken rakibin golü tecrübeli savunmacı Sinan’ın ters vuruşundan geldi. Uzatma anlarında ise Nadir kazanılan penaltıyı değerlendiremeyince, Başkent ekibi hem puan kaçırdı hem de zirveden düştü.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’in 13. haftasında konuk olduğu Adanaspor’a 1-0 yenilen MKE Ankaragücü, hem maçı hem de liderliği dramatik bir şekilde kaybetti. Sarı-lacivertliler, son dönemde belirgin bir toparlanma gösteren rakibine mağlup olurken, deplasmanda üst üste ikinci kez sahayı puansız terk etti ve zirveyi bıraktı.
Adanaspor’a 3 puan getiren golü, Ankaragücü savunmasının tecrübeli oyuncusu Sinan Osmanoğlu, kendi kalesine attı. Karılaşmanın uzatma anları oynanırken, kazanılan penaltı atışını ise Nadir Çiftçi değerlendiremedi ve sarı-lacivertliler, olası bir puandan olurken, koltuğu da bırakmak zorunda kaldı.

TARAFTARLARDAN YİNE TEPKİ YÜKSELDİ

Milli maç arasından önce oynadığı maçta Bereket Sigorta Ümraniyespor’u 3-0 yenerek liderliğe yükselen Ankaragücü’nde camia bir bütünlük sergilerken, Adanaspor’a karşı alınan yenilgi sonrasında taraftarlardan yine tepkiler yükselmeye başladı.
Sarı-lacivertliler, İshak Çakmak ve Ali Kaan Güneren gibi mücadele gücü yüksek oyuncular varken, Teknik Direktör Mustafa Dalcı’nın, Aatıf’lı kadro ile maça başlamasına ve sonrasında Nadir’i oyuna almasına eleştiri getirdi. Taraftarlar, gole kadar ki bölümde rakibe rahat oynama şansı verildiği golden sonraki bölümde ise kurulan baskının sonuç getirecek türden olmadığı yönünde birleşti. Ankaragücü’nün daha önce İstanbulspor ile oynanan lig maçında kazandığı penaltıyı kullanan Eren Derdiyok sahada iken, kritik andaki penaltının başına Nadir Çiftçi’nin geçmesi de tartışılan bir başka konu oldu. Sarı-lacivertli ekibe geldiği günden bu yana en çok eleştirilen Nadir, Ziraat Türkiye Kupası üçüncü turunda 2-0 kazanılan Somaspor maçında penaltıdan ikinci golü atmıştı.

ARİYİBİ’NİN POZİSYONU KIRILMA ANI

Ankaragücü’nde, Owusu cezası nedeni ile zorlu mücadelede yer almazken, sol kanatta görev yapan Ariyibi, maçın kırılma anında öne çıkan isim oldu. Adanaspor’un 57. dakikada kazandığı golden çok kısa süre önce, Zahid’in pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Ariyibi, topu filelere gönderemeyince, Ankaragücü’nün bu maçta ki şansı da dönmüş oldu. Turuncu-beyazlı ekibin tecrübeli kalecisi Karacic, bu pozisyonun yanı sıra Ali Kaan Güneren’in köşeye giden şutunu ve Nadir Çiftçi’nin penaltısını kurtarıp, takımı adına maçın kahramanı oldu. Uzatma anları büyük bir heyecana sahip olan maçta, Ankaragücü, bir penaltı atışından yararlanamazken, Adanaspor’un bir şutu direkten döndü bir pozisyonda da Tetteh, kaleci Akın’ın kalesini terk ettiği bir anda ceza alanı dışından topu auta yolladı.
Ankaragücü ligin 14. haftasında, küme düşme hattında bulunan Altınordu ile deplasmanda karşılaşacak.

Haberin Devamı

ZORLU YARIŞTA KAYIPLAR OLACAKTIR

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü Teknik Sorumlusu Necati Erkmen, 1-0 kaybedilen maçın ardından yaptığı kısa değerlendirmede, “Lig uzun ber maraton ve zorlu bir yarış içindeyiz. Bu ligde böyle maçlar olacaktır. Kaybettiğimiz için üzgünüz. Oynayacağımız ilk maçta bunu telafi edeceğiz” diye konuştu.

HER YÖNÜNÜ İYİ OYNADIK

Adanaspor Teknik Direktörü Sait Karafırtınalar Ankaragücü gibi bir takıma karşı bazı şeyleri yapmanın kolay olmadığını belirtip, şöyle konuştu:
“Oyunun hem fizik, hem taktik hem de psikolojik tarafını çok iyi oynadık. Galibiyetten dolayı futbolcuları tebrik ediyorum.
Oyuncularım maç boyunca inanılmaz bir mücadele verdi. İyi oyunla, iyi bir skorla kazanmayı bildik. Buraya gelip bizleri destekleyen taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz. İnanılmaz bir atmosfer oluşturdular. İnşallah bu böyle devam eder. Maçın genelinde oyunun kontrolü bizdeydi. Ankaragücü gibi bir takıma karşı bunları yapabilmek kolay bir şey değil. Son dakikalarda yine maça bir heyecan getirsek de verilen penaltı bence doğru bir karar. Ama bunun dışında ondan sonra tekrar pozisyona girip çok farklı bir şey de olabilirdi. Kazandığımız için mutluyuz. 35 puan alana kadar hedefimizle ilgili bir açıklama yapmayacağım. Biz lideri kendi sahamızda yenebiliyorsak her takımı yenebiliriz. Mücadeleyi sonuna kadar devam ettireceğiz. Yine maç maç gideceğiz. Kazandıkça yükselişimiz devam edecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!