Keltepe’den davet var

Güncelleme Tarihi:

Keltepe’den davet var
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2021 01:09

İçişleri Bakanlığı tarafından salgın kurallarına uyularak kayak yapabileceğinin bildirilmesinin ardından, kış turizmi merkezleri hareketlenmeye başladı.

Haberin Devamı

Türkiye’nin en yeni kayak merkezlerinden biri olan Karabük Keltepe’ye geçtiğimiz hafta mevsimin ilk karı düştü ve kar seviyesi kış sporlarına hazır duruma geldi. Ankaralılar, 2 bin rakımlı Keltepe Kayak Merkezi’ne 3 saatlik bir yolculukla ulaşabiliyor. Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Ankaralı kayak tutkunlarını Keltepe’ye davet ederek, “Tek beklediğimiz kar yağışının istenilen seviyeye ulaşmasıydı. Bunu da sağlamış durumdayız. Kayak tutkunlarının yanı sıra eşsiz doğası ve gezi rotalarıyla Keltepe Kayak Merkezi herkesin kullanımına hazır” dedi. Güven, şöyle devam etti:

Keltepe’den davet var


KAR İSTENİLEN SEVİYEDE

“Geçen hafta başlayan kar yağışının ardından pistlerimiz hazır duruma geldi. Kar şu an istenilen seviyeye ulaşmış durumda. Pandemi koşullarına uygun olarak merkezimizi hazırlamaya özen gösterdik. Mekanik sistemlerimiz ve alt yapımız kayak tutkunları için hazır durumda. Keltepe Kayak Merkezi’ne girişte herhangi bir ücret alınmıyor. Sadece merkeze ait olan aletlerin kullanılması ücretli. Kış sporlarının yanı sıra gezi ve eşsiz doğası da vatandaşlarımız için farklı bir alternatif olacaktır.” Kayak Merkezi’nde konaklama imkânı olmadığını hatırlatan Güven, “Konaklama ile ilgili de çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda turizm firmalarıyla görüştük. Konaklama imkânı talep eden misafirlerimizi Safranbolu’da ağırlayarak, buraya ringlerle taşıyacağız” diye konuştu.

Keltepe’den davet var

Başkent’e ortalama 3 saat uzaklıktaki Karabük Keltepe Kayak Merkezi, 2 bin 500, 2 bin ve bin metrelik pistleriyle kayak tutkunlarına eğlence ile sporu bir arada sunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!